Wanneer psychische crisis?

  0
  640
  Alle vragenCategorie: aandoeningenWanneer psychische crisis?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Ik heb onlangs een artikel gelezen over psychische crisis. Echter was niet alle informatie heel duidelijk voor mij. Wanneer spreekt men van een psychische crisis?
  2 Antwoorden
  Lies answered 2 jaar ago

  Een psychologische crisis kan een tijd van grote emotionele pijn en verwarring zijn. Het kan een tijd zijn waarin je het gevoel hebt dat je de controle verliest en niet weet wat je moet doen. Een psychologische crisis kan worden veroorzaakt door een traumatische gebeurtenis of ervaring, zoals een overlijden, scheiding of aanranding. Of het kan worden veroorzaakt door intense of langdurige stress. Wat de oorzaak ook is, als je je overweldigd voelt en alsof je in gevaar bent, is het belangrijk om hulp te zoeken.

  Shannon answered 2 jaar ago

  Een psychologische crisis kan worden gedefinieerd als een moment waarop iemand intense of overweldigende emoties ervaart die zijn vermogen om normaal te functioneren in de weg staan. Een psychologische crisis kan worden veroorzaakt door een aantal zaken, zoals een belangrijke levensgebeurtenis, een traumatische ervaring of het begin van een psychische stoornis.

  Als je een psychologische crisis doormaakt, is het belangrijk om zo snel mogelijk professionele hulp te zoeken. Onbehandeld kan een psychologische crisis leiden tot verder emotioneel leed en zelfs zelfmoord. Er zijn veel effectieve behandelingen beschikbaar voor mensen die een psychologische crisis doormaken, dus aarzel niet om hulp te zoeken.