Wanneer opname bij angststoornis?

  0
  435
  Alle vragenCategorie: stoornisWanneer opname bij angststoornis?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Angststoornis is een verzamelnaam voor verschillende stoornissen. Zo een persoon kan last hebben van een social fobie, angst hebben terwijl er geen gevaar dreigt of zelfs bang zijn voor het oordeel van anderen.   Wanneer opname bij angststoornis?
  2 Antwoorden
  Boaz answered 2 jaar ago

  Het is belangrijk om hulp te zoeken als uw angstige gedachten uw leven verstoren of u verdriet bezorgen. Als u een van de volgende symptomen ervaart, is het misschien tijd om professionele behandeling te zoeken:

  • U kunt niet stoppen met piekeren
  • Je hebt moeite met slapen of gebrek aan energie
  • Je voelt je geïsoleerd of eenzaam
  • Je lichamelijke gezondheid lijdt onder je angst
  • Je gebruikt alcohol of drugs voor zelfmedicatie

  Als een van deze zaken op jou lijkt, aarzel dan niet om hulp te zoeken. Angststoornissen kunnen effectief worden behandeld met therapie en zo nodig medicatie.

  Adam answered 2 jaar ago

  Er is geen definitief antwoord, omdat angststoornissen zich op veel verschillende manieren kunnen manifesteren en bij mensen van alle leeftijden kunnen voorkomen. Als iemand echter symptomen ervaart die hem veel leed bezorgen of zijn vermogen om een normaal leven te leiden beïnvloeden, moet hij gewoonlijk professionele hulp zoeken.

  Enkele signalen dat het tijd is om met een psychiater te praten over een angststoornis zijn: het gevoel dat je voortdurend op scherp staat of onder stress staat; moeite hebt om je zorgen onder controle te houden; je overmatig zorgen maakt over kleine dingen; het gevoel hebt dat je angst je dagelijks leven beïnvloedt (bv. werk, school, relaties); paniekaanvallen ervaart; en/of lichamelijke symptomen hebt zoals pijn op de borst, kortademigheid, duizeligheid, enz.