Waarom metabool syndroom?

  0
  444
  Alle vragenCategorie: syndromenWaarom metabool syndroom?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Het metabool syndroom is een verzameling van klachten rondom de stofwisseling. Dit syndroom geeft een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Waarom krijgen mensen last van dit syndroom?   Waarom metabool syndroom?
  4 Antwoorden
  Latifah answered 1 jaar ago

  Het metabool syndroom is een aandoening die een groep risicofactoren omvat die uw kans op het ontwikkelen van hartziekten, beroerte en diabetes type 2 vergroten. U kunt het metabool syndroom ontwikkelen als u drie van de volgende vijf risicofactoren heeft:

  1. Een grote taille. Dit wordt ook wel abdominale obesitas of "buikvet" genoemd
  2. Hoge bloeddruk.
  3. Hoge triglyceride niveaus in je bloed.
  4. Laag HDL-cholesterolgehalte in uw bloed.
  5. Diabetes mellitus type 2 (insulineresistentie).

  Elain answered 1 jaar ago

  Het metabool syndroom is een aandoening die wordt gekenmerkt door centrale obesitas, insulineresistentie, hypertensie en dyslipidemie. En deze problemen komen vaak samen voor.

  Er is niet één oorzaak voor het metabool syndroom. Maar het ontstaat vaak als mensen te veel calorieën eten en te weinig bewegen. Mensen met het metabool syndroom hebben ook vaker een familiegeschiedenis van deze aandoening.

  Milan answered 1 jaar ago

  Het metabool syndroom is een term die wordt gebruikt om een groep risicofactoren te beschrijven die uw kans op het ontwikkelen van hartziekten, beroerte en diabetes vergroten. U hebt meer kans op het metabool syndroom als u overgewicht of obesitas hebt, een hoge bloeddruk, een hoge bloedsuikerspiegel of een hoog cholesterolgehalte.

  Hendry answered 1 jaar ago

  Het metabool syndroom is een constellatie van metabole risicofactoren die samen voorkomen en het risico op coronaire hartziekte, beroerte en diabetes type 2 verhogen. De vijf belangrijkste kenmerken van het metabool syndroom zijn centrale obesitas (overmatig vet rond de taille), hoge bloeddruk, hoge bloedsuiker, hoge triglyceriden (een soort vet in het bloed), en lage niveaus van HDL-cholesterol (het "goede" cholesterol).

  Mensen met het metabool syndroom lopen een verhoogd risico op hartziekten, beroertes en diabetes omdat zij drie van de vijf volgende risicofactoren hebben: centrale obesitas, hypertensie, glucose-intolerantie of diabetes mellitus, verhoogde triglyceriden in het serum en een verlaagd HDL-cholesterolgehalte.