Waar wordt alcohol opgenomen?

  0
  492
  Alle vragenCategorie: syndromenWaar wordt alcohol opgenomen?
  gast Staf asked 2 jaar ago

  Waar wordt alcohol opgenomen?

  5 Antwoorden
  Klaas answered 2 jaar ago

  Alcohol wordt opgenomen in de dunne darm. De alcohol gaat eerst door de maag waar een kleine hoeveelheid wordt opgenomen. Het grootste deel van de alcohol wordt echter opgenomen in de dunne darm. De lever metaboliseert vervolgens de alcohol, waardoor acetaldehyde ontstaat. Acetaldehyde is een giftige verbinding en is verantwoordelijk voor veel van de onaangename bijwerkingen van het drinken van alcohol.

  Milan answered 2 jaar ago

  Alcohol wordt geabsorbeerd in de dunne darm. De bekleding van de dunne darm bevat kleine, vingerachtige uitsteeksels, villi genaamd. Het oppervlak van elke darmvlok is bedekt met nog kleinere uitsteeksels, microvilli genaamd. De microvilli vergroten de oppervlakte van de darm, zodat deze meer voedingsstoffen uit het voedsel kan opnemen.

  De alcohol in eten en drinken wordt door de wanden van de dunne darm opgenomen in de bloedbaan. Van daaruit reist het door het hele lichaam naar alle organen.

  Jozua answered 2 jaar ago

  Alcohol wordt geabsorbeerd in de dunne darm.

  De dunne darm is een lange, opgerolde buis van ongeveer 2,5 meter lang, die begint bij de maag en helemaal doorloopt tot op de bodem van de buik. De dunne darm is verantwoordelijk voor de opname van het meeste voedsel en voedingsstoffen die je eet. Nadat alcohol in de dunne darm is gekomen, wordt het snel opgenomen in de bloedbaan. Van daaruit reist het door je hele lichaam en bereikt het uiteindelijk je hersenen.

  Elain answered 2 jaar ago

  Alcohol wordt geabsorbeerd in de dunne darm.

  De dunne darm is de plaats waar de meeste voedingsstoffen uit voedsel worden opgenomen. De bekleding van de dunne darm bevat kleine, vingerachtige uitsteeksels, villi genaamd, en het zijn deze villi die het voor absorptie beschikbare oppervlak sterk vergroten. De bloedstroom voert de alcohol weg van de dunne darm en verdeelt deze door het hele lichaam.

  Noah answered 2 jaar ago

  Alcohol wordt opgenomen via de dunne darm. Vervolgens gaat de alcohol door de lever, waar hij wordt gemetaboliseerd (afgebroken). Tenslotte komt de alcohol in de bloedbaan terecht en reist naar alle delen van het lichaam.