Waarom is genetische modificatie gevaarlijk?

  0
  365
  Alle vragenCategorie: DNAWaarom is genetische modificatie gevaarlijk?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Met genetische modificatie kunnen wetenschappers stukjes DNA, met daarop een bepaald gen, uit een cel en plakken dit in het DNA van een cel van een ander organisme. Hierdoor krijgt deze cel de gewenste eigenschappen.   Waarom is genetische modificatie gevaarlijk?
  2 Antwoorden
  Florance answered 1 jaar ago

  Er zijn een paar redenen waarom genetische modificatie gevaarlijk kan zijn. Ten eerste begrijpen wetenschappers de genen die ze modificeren misschien niet volledig, wat tot onbedoelde gevolgen kan leiden. Bovendien kan genetische modificatie leiden tot superbacteriën of andere organismen die resistent zijn tegen antibiotica of andere vormen van behandeling, waardoor ze zeer moeilijk te controleren of uit te roeien zijn. Ten slotte kunnen genetisch gemodificeerde organismen uit het laboratorium ontsnappen en een ravage aanrichten in het milieu of bij menselijke populaties.

  Caroline answered 1 jaar ago

  Er zijn een paar redenen waarom genetische modificatie gevaarlijk kan zijn.

  Ten eerste, wanneer genen worden gemodificeerd, kunnen ze per ongeluk worden overgedragen op andere organismen, waardoor nieuwe en dodelijke ziekten kunnen ontstaan. Ten tweede kunnen de gemodificeerde genen in het milieu ontsnappen en natuurlijke populaties van planten of dieren besmetten, waardoor ze met het nieuwe gen besmet raken. Ten slotte kan genetisch gemodificeerd voedsel schadelijke bijwerkingen hebben die we nog niet kennen.

  Er zijn dus veel potentiële risico's verbonden aan genetische modificatie, en daarom is het belangrijk om grondige veiligheidstests uit te voeren voordat genetisch gemodificeerde producten op de wereld worden losgelaten.