Waar wordt shockwave therapie gegeven?

  0
  816
  Alle vragenCategorie: therapieWaar wordt shockwave therapie gegeven?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Tijdens shockwave therapie wordt er gebruik gemaakt van geluidsgolven. Deze geluidsgolven verplaatsen zich onder een bepaalde druk door je huid. Waar wordt shockwave therapie gegeven?
  2 Antwoorden
  Adam answered 2 jaar ago

  Schokgolftherapie wordt meestal gegeven in een dokterspraktijk. Het kan ook thuis worden gegeven met een geschikt apparaat.

  Schokgolftherapie wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende medische aandoeningen, waaronder:

  -Verkalkte peesontsteking

  -Achillespeesontsteking

  -Fasciitis plantaris

  -Shin splints

  -Trochanter bursitis

  -Heuppijn

  • tenniselleboog

   -golferselleboog

  Het apparaat dat voor schokgolftherapie wordt gebruikt, hangt af van de plaats die wordt behandeld. Als de behandeling bijvoorbeeld bedoeld is voor fasciitis plantaris, wordt een handapparaat gebruikt om de schokgolven op de plaats van de pijn te richten.

  Lucas answered 2 jaar ago

  Schokgolftherapie wordt gegeven in een dokterspraktijk. Het is een niet-invasieve behandeling waarvoor geen verdoving nodig is. U hoort een hard geluid als een donderslag bij het toedienen van de schokgolven, maar de meeste mensen vinden de behandeling draaglijk.

  Schokgolftherapie wordt gebruikt voor de behandeling van een groot aantal aandoeningen, waaronder: tenniselleboog, fasciitis plantaris, achillespeesontsteking, schouderpijn, heuppijn en slijmbeursontsteking. Het is ook effectief gebleken bij de behandeling van chronische pijnklachten zoals fibromyalgie en myofasciaal pijnsyndroom.