Waar valt ADHD onder?

  0
  464
  Alle vragenCategorie: stoornisWaar valt ADHD onder?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  ADHD is een meestal aangeboren en erfelijke afwijking van kleine onderdelen van de hersenen. Dit kan ervoor zorgen dat iemand zich moeilijk kan concentreren en snel afgeleid is.   Waar valt ADHD onder?
  4 Antwoorden
  Sam answered 1 jaar ago

  ADHD is een psychische stoornis die valt onder de categorie neurologische ontwikkelingsstoornissen. Het wordt gekenmerkt door problemen met concentratie, hyperactiviteit en impulsiviteit.

  Tom answered 1 jaar ago

  ADHD valt onder een classificatie van stoornissen die bekend staan als neurologische ontwikkelingsstoornissen. Neurologische ontwikkelingsstoornissen zijn aandoeningen die de manier waarop de hersenen zich ontwikkelen beïnvloeden, en die het vermogen van een persoon om te denken, te leren en zich normaal te gedragen kunnen verstoren.

  Caroline answered 1 jaar ago

  ADHD is een ontwikkelingsstoornis die valt onder de paraplu van neurologische ontwikkelingsstoornissen. Andere neurologische ontwikkelingsstoornissen zijn autismespectrumstoornis, het syndroom van Gilles de la Tourette en het syndroom van Asperger.

  Max answered 1 jaar ago

  ADHD valt onder de categorie neurologische ontwikkelingsstoornissen. Het wordt veroorzaakt door afwijkingen in de manier waarop de hersenen zich ontwikkelen, vaak al vanaf de geboorte.

  De meeste gevallen van ADHD worden vastgesteld tijdens de kindertijd, maar het kan ook volwassenen treffen. De symptomen zijn onder meer problemen met concentratie, hyperactiviteit, impulsiviteit en moeite met het beheersen van emoties.

  Er is niet één enkele oorzaak van ADHD, maar er wordt aangenomen dat het wordt veroorzaakt door een combinatie van genetische en omgevingsfactoren. De behandeling bestaat meestal uit medicatie en gedragstherapie.