Hoe kun je ADHD diagnosticeren?

  0
  449
  Alle vragenCategorie: stoornisHoe kun je ADHD diagnosticeren?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Mensen met Attention Deficit Hyperactivity Disorder herken je vaak aan hun hyperactief gedrag. Ze zijn vaak onrustig, zitten niet stil en praten luid. Hoe kun je ADHD diagnosticeren?
  2 Antwoorden
  Max answered 2 jaar ago

  Er is niet één definitieve test voor ADHD. Een diagnose van ADHD wordt klinisch gesteld, gebaseerd op een geschiedenis van symptomen en beperkingen.

  Enkele veel voorkomende symptomen van ADHD zijn moeite met opletten, hyperactiviteit en impulsiviteit. Deze symptomen kunnen vaak leiden tot problemen op school, op het werk of in relaties. Om de diagnose ADHD te krijgen, moeten deze symptomen aanzienlijke belemmeringen in het dagelijks leven veroorzaken.

  Priscilla answered 1 jaar ago

  De meest gebruikelijke manier om ADHD vast te stellen is via een klinisch interview met een psychiater. Er zijn echter ook vragenlijsten die gebruikt kunnen worden om ADHD te screenen, zoals de Connors' Rating Scale of de Vanderbilt Diagnostic Screening Tool.

  Als de arts vermoedt dat een patiënt ADHD heeft, zal hij of zij meestal een meer gedetailleerd interview houden en vragen naar de symptomen van onoplettendheid, hyperactiviteit en impulsiviteit. De arts zal waarschijnlijk ook vragen naar de familiegeschiedenis van de patiënt met ADHD en eventuele andere psychiatrische aandoeningen. Indien nodig kan de arts ook enkele tests bestellen (bv. bloedonderzoek of hersenscans) om andere mogelijke oorzaken van de symptomen uit te sluiten.