Wat moet je doen bij een dysthyme stoornis?

  0
  970
  Alle vragenCategorie: stoornisWat moet je doen bij een dysthyme stoornis?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Bij een dysthyme stoornis blijven de klachten lang aanhouden en gaan bijna nooit helemaal weg. Wat kun je dus doen als, jij of iemand anders, last heeft van een dysthyme stoornis?
  3 Antwoorden
  Femke answered 2 jaar ago

  Mensen met dysthymische stoornis moeten naar een professional in de geestelijke gezondheidszorg die hen kan helpen de juiste diagnose en behandeling te krijgen.

  Dysthyme stoornis is een soort stemmingsstoornis die ervoor zorgt dat je je gedurende ten minste twee jaar het grootste deel van de tijd depressief voelt. Het is belangrijk om hulp te zoeken omdat dysthymische stoornis je werk, school en relaties kan belemmeren. De behandeling bestaat meestal uit antidepressiva, gesprekstherapie, of beide.

  Wilma answered 2 jaar ago

  Dysthymische stoornis is een stemmingsstoornis die wordt gekenmerkt door een aanhoudend lage stemming en een gevoel van leegte of verveling.

  Als je last hebt van dysthymie, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je stemming te verbeteren:

  1. Maak contact met ondersteunende vrienden en familieleden.
  2. Zoek psychologische begeleiding of therapie.
  3. Doe regelmatig aan lichaamsbeweging.
  4. Eet een gezond dieet met veel fruit, groenten en volle granen.
  5. Beoefen stressverlagende technieken zoals yoga of meditatie.

  Samantha answered 2 jaar ago

  Als het gaat om dysthyme stoornis, zijn er een paar dingen die je kunt doen om jezelf te helpen je beter te voelen. Eerst en vooral is het belangrijk om te begrijpen dat deze aandoening niet zomaar een paar dagen of zelfs weken "down" zijn is - dysthymie is een chronische vorm van depressie die jaren kan duren. Als zodanig is het belangrijk om professionele hulp te zoeken om uw symptomen te beheersen. Therapie en medicatie zijn beide effectieve behandelingen voor dysthymie, en het werken met een geestelijke gezondheidsprofessional kan u helpen bij het ontwikkelen van gezonde coping-mechanismen en de oorzaak van uw aandoening aanpakken.