Nefrotisch syndroom; wat betekent dat

  0
  637
  Alle vragenCategorie: syndromenNefrotisch syndroom; wat betekent dat
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Ik heb onlangs een artikel gelezen over het nefrotisch syndroom. Kan iemand mij uitleggen wat het nefrotisch syndroom precies betekent?
  2 Antwoorden
  Evelien answered 2 jaar ago

  Nefrotisch syndroom is een aandoening waarbij je nieren afvalstoffen en eiwitten niet goed uit je bloed kunnen filteren. Hierdoor kunt u veel vocht verliezen, wat leidt tot zwelling in uw lichaam (oedeem genoemd) en hoge bloeddruk. U kunt ook te veel eiwitten in uw urine hebben. Nefrotisch syndroom is een ernstige aandoening die behandeld moet worden.

  Samantha answered 2 jaar ago

  Het nefrotisch syndroom is een nieraandoening waarbij voortdurend grote hoeveelheden eiwit uit de nieren in de urine lekken. Dit syndroom kan worden veroorzaakt door een aantal verschillende aandoeningen, maar meestal wordt het veroorzaakt door ofwel diabetes ofwel Lupus. Nefrotisch syndroom kan ook genetisch zijn, en soms ontstaat het om onbekende redenen.

  Patiënten met nefrotisch syndroom hebben vaak symptomen zoals schuimende urine, zwelling in de ledematen, en een hoog cholesterolgehalte. Deze symptomen worden veroorzaakt door het verlies van eiwit uit de nieren. De behandeling van nefrotisch syndroom bestaat uit steroïden en andere medicijnen die helpen om het verlies van eiwit uit de nier onder controle te houden.