Is prikkelbare darm syndroom chronisch?

  0
  410
  Alle vragenCategorie: syndromenIs prikkelbare darm syndroom chronisch?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) of Irritable Bowel Syndrome (IBS) is een verstoring van de functie van het maag-darmkanaal, met name van de dikke darm. Is prikkelbare darm syndroom chronisch?
  2 Antwoorden
  Jelisa answered 2 jaar ago

  Het Prikkelbare Darm Syndroom kan chronisch zijn, maar het kan ook vanzelf overgaan.

  Het Prikkelbare Darm Syndroom is een aandoening die het spijsverteringsstelsel aantast. Het wordt gekenmerkt door buikpijn, kramp, diarree en verstopping. Sommige mensen met IBS hebben slechts af en toe symptomen, terwijl anderen ze voortdurend hebben.

  Er bestaat geen genezing voor IBS, maar er zijn behandelingen die kunnen helpen de symptomen te verminderen. triggers en het beheersen van stress zijn twee belangrijke factoren bij het beheersen van IBS. Voor sommige mensen kunnen dieetveranderingen ook helpen. Als de symptomen ernstig zijn of niet verbeteren met behandeling, kan een operatie een optie zijn.

  Max answered 2 jaar ago

  Het prikkelbare darmsyndroom (IBS) is een maagdarmstoornis die chronisch kan zijn, maar niet levensbedreigend. De symptomen van IBS kunnen van persoon tot persoon verschillen, en sommige mensen ervaren lange periodes van remissie waarin ze geen symptomen hebben. Er is geen behandeling voor IBS bekend, maar er zijn behandelingen die de symptomen kunnen helpen verminderen.