Is borderline stoornis aangeboren?

  0
  659
  Alle vragenCategorie: stoornisIs borderline stoornis aangeboren?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Borderlinestoornis is een persoonlijkheidsstoornis en gaat vaak gepaard met andere psychische klachten. Maar wat als deze stoornis veel in de familie voorkomt? Is borderline stoornis aangeboren?
  5 Antwoorden
  Shyanne answered 2 jaar ago

  Nee. Borderline persoonlijkheidsstoornis is niet aangeboren. Het wordt veroorzaakt door een combinatie van omgevings- en genetische factoren.

  Borderline persoonlijkheidsstoornis (BPD) is een geestesziekte die de manier beïnvloedt waarop mensen denken en voelen over zichzelf en anderen. Mensen met BPD hebben vaak intense, onstabiele relaties en stemmingswisselingen. Ze kunnen ook problemen hebben met impulsiviteit en het gevoel geen controle te hebben.

  De oorzaak van BPD is onbekend, maar men denkt dat het veroorzaakt wordt door een combinatie van omgevings- en genetische factoren.

  Jelisa answered 2 jaar ago

  Borderline persoonlijkheidsstoornis (BPD) is niet aangeboren, maar kan al in de kindertijd aanwezig zijn. BPD wordt gekenmerkt door onstabiele stemmingen, relaties en zelfidentiteit. Het is niet duidelijk wat BPD veroorzaakt, maar men denkt dat er een combinatie van genetische en omgevingsfactoren bij betrokken is.

  Florance answered 2 jaar ago

  Nee, borderline persoonlijkheidsstoornis is niet aangeboren. Aangenomen wordt dat het wordt veroorzaakt door een combinatie van omgevings- en genetische factoren.

  Francis answered 2 jaar ago

  Borderline persoonlijkheidsstoornis kan aangeboren zijn of zich ontwikkelen in de vroege jeugd. Het is niet duidelijk wat de oorzaak is, maar het lijkt een combinatie van genetische en omgevingsfactoren te zijn. Sommige mensen lijken vatbaarder te zijn voor het ontwikkelen van een borderline persoonlijkheidsstoornis als ze emotionele verwaarlozing of misbruik ervaren in hun jeugd.

  Adam answered 2 jaar ago

  Nee, borderline persoonlijkheidsstoornis is niet aangeboren. Men denkt dat het wordt veroorzaakt door een combinatie van omgevings- en genetische factoren.