Is ADD erfelijk?

  0
  652
  Alle vragenCategorie: stoornisIs ADD erfelijk?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Bij ADD heeft een persoon moeite met concentreren/ aandachtig blijven. Als een ouder ADD heeft, kan dit worden overgedragen aan de kinderen. Is ADD erfelijk?
  2 Antwoorden
  Chantal answered 2 jaar ago

  Het is niet helemaal duidelijk hoe ADD van de ene generatie op de andere wordt doorgegeven, maar onderzoek wijst uit dat het een genetische basis kan hebben. Uit familiestudies blijkt dat ADD vaak in families voorkomt, en eeneiige tweelingen hebben meer kans om allebei ADD te hebben dan broederlijke tweelingen. Bovendien, hoewel er geen specifieke genen voor ADD zijn ge√Įdentificeerd, zijn er aanwijzingen dat bepaalde genetische factoren een rol kunnen spelen bij de ontwikkeling ervan.ADD zou ook veroorzaakt kunnen worden door problemen tijdens de zwangerschap of de geboorte, problemen met de ontwikkeling van de hersenen of chemische onevenwichtigheden, maar er is meer onderzoek op deze gebieden nodig. Hoewel de exacte oorzaak van ADD onbekend is, is het belangrijk om te onthouden dat het niet simpelweg luiheid of slecht ouderschap is.

  Latoya answered 2 jaar ago

  ADD (aandachtstekortstoornis) is een geestelijke stoornis die wordt gekenmerkt door problemen met concentratie, hyperactiviteit en impulsiviteit. Hoewel het niet duidelijk is wat ADD veroorzaakt, wordt aangenomen dat het een combinatie van genetische en omgevingsfactoren is. Verslavingen, trauma of andere psychiatrische stoornissen kunnen ook een rol spelen bij de ontwikkeling van ADD.

  De familiegeschiedenis is een van de sterkste voorspellers van ADD. Als je een ouder of broer met ADD hebt, is de kans dat je de aandoening hebt met ongeveer 25% verhoogd. Genen zijn echter niet de enige factor die betrokken is bij de ontwikkeling van ADD. Omgevingsfactoren zoals blootstelling aan giftige stoffen of stress kunnen ook een rol spelen.