Is ADD een stoornis?

  0
  1036
  Alle vragenCategorie: stoornisIs ADD een stoornis?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Bij ADD heeft een persoon moeite met aandacht en concentratie. Betekent dit dat ADD een stoornis is. Is ADD een stoornis?
  5 Antwoorden
  Unice answered 2 jaar ago

  ADD wordt door de American Psychiatric Association niet erkend als een stoornis, maar het wordt door veel artsen en deskundigen wel erkend als een echte aandoening.

  De reden dat het niet als stoornis wordt erkend is omdat er geen eenduidige definitie is van wat ADD is. Sommige mensen met ADHD (de meest ernstige vorm van ADD) hebben moeite met concentratie, organisatie en zelfbeheersing. Anderen hebben meer moeite met hyperactiviteit en impulsiviteit. De symptomen kunnen van persoon tot persoon verschillen.

  Dat gezegd hebbende, ADHD kan zeker storend zijn en problemen veroorzaken in iemands leven als het niet behandeld wordt.

  Florance answered 2 jaar ago

  Er is veel discussie over de vraag of ADD nu wel of niet een stoornis is. Sommige mensen vinden dat het een neurologische aandoening is die met medicijnen moet worden behandeld, terwijl anderen geloven dat het gewoon een verschil is in de manier waarop de hersenen van sommige mensen functioneren en dat het niet medisch hoeft te worden behandeld.

  Waar de meeste mensen het over eens zijn is dat ADD problemen in het leven van mensen kan veroorzaken als er niet goed mee wordt omgegaan. Mensen met ADD kunnen bijvoorbeeld moeite hebben om op te letten op school of op het werk, ze kunnen sneller afgeleid zijn, en ze kunnen moeite hebben om georganiseerd te blijven. Als je het gevoel hebt dat je het moeilijk hebt vanwege je ADD, is het belangrijk om met je arts te praten over hoe je er het beste mee om kunt gaan.

  Latifah answered 2 jaar ago

  ADD (aandachtstekortstoornis) is een geestelijke stoornis die wordt gekenmerkt door problemen met concentratie, hyperactiviteit en impulsiviteit. Personen met ADD kunnen moeite hebben met opletten, zijn snel afgeleid, zijn overmatig actief en hebben moeite hun impulsen onder controle te houden. Hoewel ADD bij mensen van elk intelligentieniveau kan voorkomen, komt het vaker voor bij mensen met een gemiddelde of bovengemiddelde intelligentie. De behandeling van ADD bestaat meestal uit medicatie, counseling en/of gedragstherapie.

  Thijs answered 2 jaar ago

  Nee, ADD is geen stoornis. Het is een neurologische aandoening die invloed heeft op de manier waarop mensen informatie verwerken en die kan leiden tot concentratieproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit. De aandoening wordt al meer dan 100 jaar door de medische gemeenschap erkend, en hoewel er geen genezing bestaat, zijn er behandelingen beschikbaar die mensen kunnen helpen hun symptomen onder controle te houden.

  Latifah answered 2 jaar ago

  ADD is een stoornis en wordt gekenmerkt door problemen met concentratie, hyperactiviteit en impulsiviteit. Geschat wordt dat 5-7% van de kinderen in de VS ADD heeft, en het kan doorwerken tot op volwassen leeftijd. Hoewel er geen eenduidige oorzaak voor ADD is, wordt aangenomen dat het wordt veroorzaakt door een combinatie van genetische en omgevingsfactoren. De behandeling bestaat meestal uit medicatie en gedragstherapie.