Hoe uit een overprikkeling zich?

  0
  529
  Alle vragenCategorie: Burn OutHoe uit een overprikkeling zich?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Overprikkeling kan zorgen voor problemen, omdat je minder goed kunt functioneren als je hoofd druk bezig is met prikkelverwerking. Hoe uit een overprikkeling zich?
  2 Antwoorden
  David answered 2 jaar ago

  Het uit zich op verschillende manieren, afhankelijk van de persoon. Voor sommige mensen kan overprikkeling zich uiten in een gevoel van ongedurigheid of rusteloosheid, of het gevoel dat ze zich niet kunnen concentreren. Voor anderen kan het meer lichamelijk zijn, zoals zich springerig voelen of een bonzend hart hebben. Weer anderen kunnen spijsverteringsproblemen of hoofdpijn krijgen van te veel stimulatie. En voor sommige mensen kan het al het bovenstaande zijn.

  Het komt erop neer dat overprikkeling de manier is waarop ons lichaam ons vertelt dat we niet genoeg tijd voor onszelf nemen en dat we het rustiger aan moeten doen.

  Samantha answered 2 jaar ago

  Een teken dat iemand overprikkeld is, is als hij zijn gedachten niet kan stilzetten of tot rust kan komen. Ze kunnen zich springerig en verstrooid voelen en zich niet kunnen concentreren.

  Als iemand chronisch overprikkeld is, kan hij symptomen ervaren als een hartkloppingen, spanningshoofdpijn, slapeloosheid, spijsverteringsproblemen en spierpijn. In ernstige gevallen kan overprikkeling leiden tot angstaanvallen en zelfs depressies.