Hoe snel shaken baby syndroom?

  0
  560
  Alle vragenCategorie: syndromenHoe snel shaken baby syndroom?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Het door elkaar schudden van een jong kind kan schade veroorzaken aan de hersenen, bloedvaten en zenuwen. Hoe snel kan een baby last krijgen van het shaken baby syndroom?
  2 Antwoorden
  Lucas answered 2 jaar ago

  Het kan heel snel gebeuren. Afhankelijk van de ernst van het schudden kan de dood binnen enkele minuten intreden of kan het uren duren. Het Shaken Baby Syndroom is een soort traumatisch hersenletsel dat wordt veroorzaakt door het herhaaldelijk schudden van een baby of kind. De gewelddadige beweging zorgt ervoor dat de hersenen rondstuiteren in de schedel, wat leidt tot bloedingen en zwelling in de hersenen. Dit kan uitgebreide schade en zelfs de dood tot gevolg hebben.

  Femke answered 2 jaar ago

  Het kan heel snel gebeuren, soms in slechts 2 of 3 seconden. Het geschudde babysyndroom is een vorm van kindermishandeling die optreedt wanneer een verzorger een baby of peuter heftig door elkaar schudt. Het schudden kan ernstige verwondingen aan de hersenen, de ogen en het ruggenmerg veroorzaken.

  Verwondingen door het shaken baby syndroom kunnen fataal zijn. Maar zelfs als het kind niet overlijdt, kan het levenslange gezondheidsproblemen krijgen, zoals blindheid, hersenverlamming of leerstoornissen. Geschudde baby syndroom is een misdrijf, en de verantwoordelijken kunnen worden beschuldigd van mishandeling of moord.