Hoe kun je vasculaire dementie voorkomen?

  0
  507
  Alle vragenCategorie: aandoeningenHoe kun je vasculaire dementie voorkomen?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Vasculaire dementie ontstaat als de patiënt meerdere herseninfarcten heeft gehad. Bij een herseninfarct raakt een bloedvat verstopt, waardoor bepaalde hersendelen geen zuurstof meer krijgen en afsterven.
  Hoe kun je vasculaire dementie voorkomen?
  4 Antwoorden
  Boaz answered 1 jaar ago

  Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat vasculaire dementie door verschillende factoren kan worden veroorzaakt. Enkele manieren om het risico op vasculaire dementie te verminderen zijn echter: gezond eten, regelmatig bewegen, niet roken en de bloeddruk en het cholesterolgehalte onder controle houden.

  Samantha answered 1 jaar ago

  Er is helaas geen definitief antwoord op deze vraag. Enkele dingen die kunnen helpen zijn een gezond gewicht, gezonde voeding, regelmatige lichaamsbeweging, niet roken en beperking van alcoholgebruik. Daarnaast is het belangrijk om de bloeddruk en het cholesterolgehalte onder controle te houden en een arts te raadplegen als u zich zorgen maakt over het geheugen of de cognitieve functies.

  Olivier answered 1 jaar ago

  Er is niet één definitief antwoord op deze vraag, aangezien de oorzaken van vasculaire dementie talrijk zijn en van persoon tot persoon kunnen verschillen. Enkele algemene dingen die mensen kunnen doen om hun risico op vasculaire dementie te verminderen zijn: gezond eten, regelmatig bewegen, een gezond gewicht houden, niet roken en hoge bloeddruk en cholesterol onder controle houden.

  Tamieke answered 1 jaar ago

  Er is niet één definitief antwoord op deze vraag. Er zijn echter een paar dingen die gedaan kunnen worden om het risico op het ontwikkelen van vasculaire dementie te helpen verminderen:

  1) Houd de bloeddruk onder controle - hoge bloeddruk is een belangrijke risicofactor voor vasculaire dementie.

  2) Stop met roken - roken verhoogt het risico op vasculaire dementie.

  3) Beweeg regelmatig - regelmatige lichaamsbeweging helpt het lichaam gezond te houden en vermindert het risico op aandoeningen die tot vasculaire dementie kunnen leiden.

  4) Eet een gezond dieet - een evenwichtig dieet met veel fruit en groenten helpt het lichaam gezond te houden en verlaagt het risico op aandoeningen die tot vasculaire dementie kunnen leiden.