Hoe kun je omgaan met dysthyme stoornis?

  0
  915
  Alle vragenCategorie: stoornisHoe kun je omgaan met dysthyme stoornis?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Mensen met dysthymie stoornis voelen zich een lange periode  lusteloos en neerslachtig. Hoe kun je omgaan met dysthyme stoornis?
  3 Antwoorden
  Sebastiaan answered 2 jaar ago

  Dysthyme stoornis, ook bekend als milde depressie, is een stemmingsstoornis die wordt gekenmerkt door een chronische toestand van laaggradige depressie. Sommige mensen kunnen slechts één episode van dysthymie in hun leven hebben, maar voor de meeste mensen is dysthymie een terugkerende aandoening.

  De belangrijkste symptomen van dysthymie zijn een depressieve stemming en verlies van interesse of plezier in gewoonlijk plezierige activiteiten. Andere symptomen kunnen zijn: veranderingen in gewicht of eetlust, slaapproblemen, vermoeidheid, gevoelens van waardeloosheid of schuld, concentratieproblemen en zelfmoordgedachten.

  Als u denkt dat u dysthymie hebt, is het belangrijk om met uw arts te praten. De behandeling bestaat meestal uit een vorm van antidepressiva en/of therapie.

  Adam answered 2 jaar ago

  Als je worstelt met dysthymie, is een eerste stap om met je arts te praten. Hij of zij kan u helpen andere mogelijke oorzaken van uw symptomen uit te sluiten en eventuele onderliggende medische aandoeningen te behandelen

  Er zijn ook veel praktische dingen die u zelf kunt doen om met dysthymie om te gaan. Deze omvatten

  • Prioriteit moet worden gegeven aan activiteiten waarbij u zich goed voelt, zoals socialiseren met vrienden, sporten, of tijd doorbrengen in de natuur.

  • Identificeer negatieve denkpatronen en leer deze uit te dagen en te herkaderen. Dit kan worden gedaan met de hulp van een therapeut of via zelfhulpboeken of online bronnen.

  Melissa answered 2 jaar ago

  Er zijn een aantal manieren om met dysthymische stoornis om te gaan. Sommige mensen merken dat therapie, medicatie en zelfzorg goed voor hen werken. Anderen vinden dat ze zelfhulpboeken moeten lezen of met vrienden moeten praten om hun symptomen te beheersen. Omgangsmechanismen verschillen van persoon tot persoon, dus het is belangrijk om uit te zoeken wat voor jou het beste werkt.

  Enkele tips over hoe om te gaan met dysthymische stoornis zijn:

  1) Maak elke dag tijd voor jezelf. Dit kan iets simpels zijn als het nemen van een ontspannend bad of het lezen van een boek gedurende een half uur.

  2) Doe regelmatig aan lichaamsbeweging. Lichaamsbeweging maakt endorfine vrij, dat een stemmingsverbeterende werking heeft.