Hoe kun je omgaan met borderline stoornis?

  0
  617
  Alle vragenCategorie: stoornisHoe kun je omgaan met borderline stoornis?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Als je borderline hebt, verandert je humeur om de haverklap. Net als je gedachten en je gedrag. Hoe kun je dus omgaan met borderline stoornis?
  2 Antwoorden
  Priscilla answered 2 jaar ago

  Borderline persoonlijkheidsstoornis kan heel moeilijk zijn om mee om te gaan. Enkele dingen die kunnen helpen zijn Dialectische Gedragstherapie (DBT), mindfulness oefeningen en psycho-educatie.

  DBT is een vorm van cognitieve gedragstherapie die speciaal is ontworpen om mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis te behandelen. Het helpt mensen om te leren hun emoties te reguleren, leed te verdragen en relaties effectief te beheren.

  Mindfulness kan ook nuttig zijn bij het omgaan met borderline persoonlijkheidsstoornis. Mindfulness houdt in dat je aandacht besteedt aan het huidige moment zonder het te beoordelen. Dit kan je helpen je meer bewust te worden van je gedachten en gevoelens, wat je vervolgens kan helpen ze beter te beheersen.

  Psycho-educatie is ook belangrijk bij het omgaan met borderline persoonlijkheidsstoornis.

  Lucas answered 2 jaar ago

  Er zijn een paar dingen die kunnen helpen bij het omgaan met een borderline persoonlijkheidsstoornis:

  1. Counseling/therapie: Dit kan een uiterst nuttig hulpmiddel zijn bij het omgaan met BPD. Een therapeut kan u helpen uw stoornis te begrijpen, moeilijke emoties en gedachten te verwerken, en omgangsmechanismen te ontwikkelen.

  2. Steungroepen: Er zijn vaak lokale steungroepen beschikbaar voor mensen met BPD of geestelijke gezondheidsproblemen in het algemeen. Deze groepen kunnen steun, begrip, en praktisch advies bieden van anderen die soortgelijke worstelingen doormaken.

  3. Zelfzorg: Voor jezelf zorgen is essentieel wanneer je te maken hebt met een psychische aandoening, en dit geldt in het bijzonder voor BPD.