Hoe kun je ADHD testen?

  0
  437
  Alle vragenCategorie: stoornisHoe kun je ADHD testen?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Een ADHD test kan zowel afgenomen worden door jongeren als volwassenen. Als aandacht- en concentratieproblemen duidelijk aanwezig zijn, maar er weinig of geen sprake is van hyperactiviteit kun je testen, kan men laten testen op ADHD. Hoe kun je ADHD testen?
  2 Antwoorden
  Unice answered 2 jaar ago

  ADHD kan moeilijk te diagnosticeren zijn omdat de symptomen overlappen met andere aandoeningen, zoals angst en depressie. Om een diagnose te stellen, zal uw arts waarschijnlijk vragen stellen over uw symptomen en medische voorgeschiedenis, een lichamelijk onderzoek uitvoeren en een aantal tests bestellen.

  Een van de meest gebruikte tests om de diagnose ADHD te stellen is de Conners' Adult ADHD Rating Scale. Deze test bevat zowel vragen over de symptomen en hoe ze uw leven hebben beïnvloed, als beoordelingsschalen die helpen om de ernst van uw symptomen te bepalen.

  Meruchia answered 2 jaar ago

  ADHD is geen zwart-wit stoornis; het bestaat op een spectrum, en iedereen ervaart ADHD-symptomen op verschillende manieren. Er is dus helaas geen eenduidige test voor ADHD.

  Zorgverleners gebruiken verschillende instrumenten om te beoordelen of iemand ADHD heeft, zoals vragenlijsten, interviews en beoordelingsschalen. Zorgverleners kijken ook naar iemands medische en familiegeschiedenis om te zien of er aanwijzingen zijn voor ADHD.

  Als u vreest dat u of uw kind ADHD heeft, kunt u het beste met uw arts praten. Die kan een nauwkeurige diagnose stellen en de beste behandeling aanbevelen.