Hoe is mindfulness ontstaan?

  0
  563
  Alle vragenCategorie: MeditatieHoe is mindfulness ontstaan?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Mindfulness is een manier van leven. Bij mindfullness ben je aanwezig in het hier-en-nu. Het gaat dus om je bewustzijn. Hoe is mindfulness ontstaan?
  4 Antwoorden
  Mees answered 2 jaar ago

  Mindfulness ontstond als een vorm van boeddhistische meditatie die bedoeld was om beoefenaars te helpen inzicht te ontwikkelen in de aard van de werkelijkheid. Het doel was de dingen te zien zoals ze zijn, zonder oordeel of gehechtheid, en dit zou leiden tot een vrediger en tevredener leven.

  Eeuwen later is gebleken dat mindfulness goed is voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid en het algehele welzijn. Het wordt nu gebruikt in ziekenhuizen, scholen, bedrijven en andere instellingen als een manier om een betere gezondheid en geluk te bevorderen.

  Felicia answered 2 jaar ago

  Mindfulness vindt zijn oorsprong in boeddhistische meditatie, waar mindfulness een van de "Zeven Factoren van Verlichting" is. De moderne seculiere vorm van mindfulness werd gepopulariseerd door Jon Kabat-Zinn in zijn programma Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) dat hij ontwikkelde aan de universiteit van Massachusetts Medical School.

  Mindfulness wordt nu gebruikt in een groeiend aantal toepassingen, zoals stressreductie, verslavingsbehandeling, pijnbestrijding, kankerzorg en leiderschapsontwikkeling. Er wordt ook veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar mindfulness, waaruit de vele voordelen blijken.

  Femke answered 2 jaar ago

  Er is niet één antwoord op deze vraag, aangezien mindfulness in de loop der eeuwen is ontstaan door vele verschillende spirituele en religieuze leringen. In de kern gaat mindfulness echter over volledig aanwezig zijn in het moment en leven in harmonie met jezelf en de wereld om je heen. Het gaat om het cultiveren van een geestestoestand die open en aanvaardend is, ongeacht wat er in het huidige moment gebeurt.

  Evie answered 2 jaar ago

  Mindfulness is een acht weken durend programma dat in de jaren zeventig werd ontworpen door Jon Kabat-Zinn. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld als een manier om mensen te helpen omgaan met stress en pijn, maar sindsdien is gebleken dat het ook helpt bij het beheersen van angst en depressie.

  Mindfulness is gebaseerd op het idee dat het grootste deel van ons lijden voortkomt uit onze gedachten. We raken verstrikt in zorgen over het verleden of de toekomst, en we besteden vaak geen aandacht aan wat er nu gebeurt. Mindfulness helpt ons deze cyclus te doorbreken door ons te leren ons te concentreren op het huidige moment.