Hoe herken je genen?

  0
  567
  Alle vragenCategorie: DNAHoe herken je genen?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Een gen is een stukje DNA. Genen bepalen mee hoe een persoon eruitziet. Maar hoe kun je genen herkennen. Hoe herken je genen?
  4 Antwoorden
  Shannon answered 2 jaar ago

  Genen worden geïdentificeerd door hun unieke volgorde van nucleotiden. Deze sequentie maakt elk gen anders dan alle andere.

  Genen bevinden zich op chromosomen, en elk chromosoom heeft een specifieke locatie (of locus) waar de genen zich bevinden. De volgorde van de genen langs een chromosoom wordt de genetische kaart genoemd. Genetici gebruiken deze informatie om genen te lokaliseren en te bestuderen.

  Caroline answered 2 jaar ago

  Genen zijn te herkennen aan het feit dat ze bestaan uit DNA. Alle genen coderen voor eiwitten, de bouwstenen van het leven. Genen kunnen worden herkend aan hun specifieke volgorde van nucleotiden (de A, T, C en G), en deze volgorde bepaalt welk eiwit zal worden geproduceerd.

  Wilma answered 2 jaar ago

  Genen worden herkend aan hun volgorde van DNA-nucleotiden. De genetische informatie in een gen is gecodeerd in de volgorde van de vier DNA-nucleotiden, A, C, G en T. Genen worden doorgegeven van ouders aan hun kinderen via het proces van meiose en bevruchting. Tijdens de meiose komen de chromosomenparen (één van elke ouder) samen en wisselen stukjes genetische informatie uit (crossing over genoemd). Na de meiose delen de cellen zich in vier dochtercellen, elk met de helft van het aantal chromosomen als de oorspronkelijke cel. Tijdens de bevruchting verenigt één zaadcel zich met één eicel om een nieuw individu te vormen met een volledige set chromosomen.

  Joey answered 1 jaar ago

  Genen worden herkend door een proces dat transcriptie heet. Transcriptie vindt plaats wanneer een gen wordt "gelezen" door moleculen die RNA polymerases worden genoemd. Het RNA polymerase leest de reeks basen aan één kant van het gen (de template streng), en gebruikt die informatie om een nieuwe streng RNA (het transcript) samen te stellen. Het transcript verlaat vervolgens de kern en komt in het cytoplasma terecht, waar het wordt gebruikt om eiwitten te maken.

  De volgorde van de basen in een gen bepaalt de volgorde van de aminozuren in een eiwit. Dus als je de volgorde van de basen in een gen kent, kun je de volgorde van de aminozuren in het bijbehorende eiwit voorspellen.