Artikelen De voordelen van het leasen van producten

De voordelen van het leasen van producten

Het leasen van een auto is natuurlijk al sinds jaar en dag ontzettend normaal. Waar het tot enkele jaren geleden vaak alleen zakelijk was, zien we dat er nu ook steeds meer mensen kiezen voor een private lease. Logisch ook, want waarom tienduizenden euro’s betalen voor een nieuwe auto, terwijl je ook kunt kiezen voor een leasecontract. Daarbij komt ook dat je niet hoeft na te denken over de kosten voor onderhoud, reparatie of verzekering. Het enige wat je betaald, is een vast bedrag per maand en eventueel de kosten voor het tanken, mits je natuurlijk geen elektrische bolide hebt gekozen. De voordelen van het leasen van ook andere producten wordt daarmee steeds populairder. Waarom en wat de voordelen zijn, vertellen we je in dit artikel.

Geen eenmalige uitgave

Steeds meer mensen hebben het financieel zwaar. Dat wil zeggen dat het voor een steeds grotere groep vrijwel onmogelijk is om een eenmalige uitgave van enkele duizenden en soms zelfs honderden euro’s te doen. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen wat voor ellende het is op het moment dat je een gezin hebt met kinderen en de wasmachine of koelkast gaat kapot. Wanneer je dan niet de financiële middelen hebt om een nieuwe te kunnen kopen, dan kan dit zorgen voor gigantisch veel stress. Door de kiezen voor een wasmachine of koelkast abonnement is dit verleden tijd. Het voordeel hieraan is, is dat je geen eenmalige uitgave hebt en je maandelijks een vast bedrag betaald voor het gebruiken van deze apparatuur. Het is in de basis dus te vergelijken met een telefoonabonnement.

Geen kosten voor onderhoud of reparatie

Kies je voor een leasecontract, dan kun je er vaak ook voor kiezen om het onderhoud en eventuele reparatie in dit contract op te laten nemen. De prijs per maand wordt dan vaak wel iets duurder, maar op het moment dat je dan problemen hebt, hoef je je geen zorgen te maken over het eventueel ontvangen van een aanvullende nota. Wel is het goed vooraf te kijken naar het eventuele eigen risico. Het kan zijn dat je een bepaald bedrag moet betalen op het moment dat het apparaat gerepareerd moet worden. Uiteraard zal dit alsnog lager uitvallen dan de volledige kosten zelf te moeten voldoen, maar wel prettig om te weten. Want ook 50 euro kan ontzettend slecht uitkomen op bepaalde momenten.

Zorg dat je het wel kunt betalen

Wanneer je kiest voor een lease contract of abonnement op een koelkast of ander apparaat, dan doe je dit vaak voor een langere periode. Het is daarbij dus belangrijk ervoor te zorgen dat je ook zeker weet dat je het kunt betalen. Kun je dit niet, dan zul je alsnog in financiële problemen komen. Een nieuwe koelkast om je verse groente voor een gezonde lijfstijl in te doen, die moet natuurlijk wel betaald worden. Kijk dus goed hoe lang je aan het abonnement vast zit en wat de uiteindelijke kosten zijn. Houd er daarnaast ook rekening mee dat dit bij het BKR kan worden geregistreerd, mits het boven de 250 euro is.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant