Wie mag ADHD medicatie voorschrijven?

  0
  2534
  Alle vragenCategorie: stoornisWie mag ADHD medicatie voorschrijven?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Als iemand last heeft van ADHD, mag zijn of haar huisarts dan een medicatie voorschrijven? Zo niet, wie mag dan wel ADHD medicatie voorschijven?
  3 Antwoorden
  Unice answered 2 jaar ago

  In de Verenigde Staten mag een arts ADHD-medicijnen voorschrijven als hij een vergunning heeft om medicijnen te gebruiken en een evaluatie van het kind heeft uitgevoerd. De arts moet vaststellen of het kind ADHD heeft en alle andere mogelijke oorzaken van de symptomen uitsluiten.

  Als wordt vastgesteld dat een kind ADHD heeft, zal de arts met het gezin samenwerken om het beste behandelingsplan voor dat specifieke kind te vinden. Dit kan medicatie, therapie of veranderingen in levensstijl omvatten. Het is belangrijk om te onthouden dat er geen standaard aanpak is voor de behandeling van ADHD, en dat wat voor het ene kind werkt, misschien niet werkt voor het andere kind.

  Tamieke answered 2 jaar ago

  Antwoord

  Er zijn verschillende medische professionals die ADHD medicatie kunnen voorschrijven, waaronder psychiaters, kinderartsen en huisartsen. Welk type arts het meest geschikt is om ADHD-medicatie voor te schrijven, hangt af van de behoeften en de situatie van de persoon. Bijvoorbeeld, als de persoon andere geestelijke gezondheidsproblemen heeft waar rekening mee moet worden gehouden, kan een psychiater de beste optie zijn. Als de persoon een kind of adolescent is, kan een kinderarts meer geschikt zijn. Uiteindelijk is het belangrijk om een medische professional te raadplegen die bekend is met ADHD en de behandeling ervan, om de best mogelijke zorg te krijgen.

  Shyanne answered 2 jaar ago

  In het algemeen mogen alleen gediplomeerde artsen ADHD medicatie voorschrijven. Dit betekent dat psychiaters, psychologen en andere geestelijke gezondheidswerkers geen medicatie voor ADHD kunnen voorschrijven. Sommige staten hebben echter wetten die toestaan dat niet-artsen onder bepaalde omstandigheden bepaalde soorten medicatie voorschrijven. In New Mexico bijvoorbeeld mogen klinisch verpleegkundige specialisten en physician assistants ADHD-medicatie voorschrijven als zij een speciale opleiding hebben gevolgd en aan bepaalde eisen voldoen.