Wie mag ADHD diagnosticeren?

  0
  460
  Alle vragenCategorie: stoornisWie mag ADHD diagnosticeren?
  gast Staf asked 2 jaar ago

  Wie mag ADHD diagnosticeren?

  3 Antwoorden
  Olivier answered 1 jaar ago

  Alleen een bevoegde geestelijke gezondheidswerker kan de diagnose ADHD stellen. De diagnose ADHD is gebaseerd op een klinisch interview en observaties van de diagnosticus. Er zijn geen bloedtesten of scans die de diagnose ADHD kunnen stellen.

  Latifah answered 1 jaar ago

  De Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) van de American Psychiatric Association is de primaire autoriteit voor het diagnosticeren van ADHD. De DSM wordt gepubliceerd door de American Psychiatric Association, en geeft een lijst van alle geestelijke stoornissen en diagnostische criteria voor elke stoornis. Om de diagnose ADHD te krijgen, moet iemand voldoen aan bepaalde criteria die in de DSM staan.

  In het algemeen kan een gediplomeerd psychiater, psycholoog of maatschappelijk werker de diagnose ADHD stellen. Maar ook kinderartsen en andere zorgverleners die geen vergunning hebben om in de geestelijke gezondheidszorg te werken kunnen de diagnose ADHD stellen, op voorwaarde dat zij daarvoor een specifieke opleiding hebben gevolgd.

  Jane answered 1 jaar ago

  In de Verenigde Staten wordt de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) gepubliceerd door de American Psychiatric Association. De DSM is een gids die professionals in de geestelijke gezondheidszorg gebruiken om geestelijke stoornissen te diagnosticeren.

  Alleen professionals in de geestelijke gezondheidszorg kunnen volgens de DSM de diagnose ADHD stellen. De meest voorkomende professionals in de geestelijke gezondheidszorg die de diagnose ADHD stellen zijn psychiaters, kinderartsen en klinische psychologen.