Wie mag ADHD diagnosticeren?

  0
  47
  Alle vragenCategory: stoornisWie mag ADHD diagnosticeren?
  gast Staff asked 1 week ago

  Wie mag ADHD diagnosticeren?

  2 Answers
  Olivier answered 2 days ago

  Alleen een bevoegde geestelijke gezondheidswerker kan de diagnose ADHD stellen. De diagnose ADHD is gebaseerd op een klinisch interview en observaties van de diagnosticus. Er zijn geen bloedtesten of scans die de diagnose ADHD kunnen stellen.

  Latifah answered 2 days ago

  De Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) van de American Psychiatric Association is de primaire autoriteit voor het diagnosticeren van ADHD. De DSM wordt gepubliceerd door de American Psychiatric Association, en geeft een lijst van alle geestelijke stoornissen en diagnostische criteria voor elke stoornis. Om de diagnose ADHD te krijgen, moet iemand voldoen aan bepaalde criteria die in de DSM staan.

  In het algemeen kan een gediplomeerd psychiater, psycholoog of maatschappelijk werker de diagnose ADHD stellen. Maar ook kinderartsen en andere zorgverleners die geen vergunning hebben om in de geestelijke gezondheidszorg te werken kunnen de diagnose ADHD stellen, op voorwaarde dat zij daarvoor een specifieke opleiding hebben gevolgd.