Wie kan een depressie krijgen?

  0
  438
  Alle vragenCategorie: stoornisWie kan een depressie krijgen?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Depressie is een psychische aandoening die de gevoelens en stemming van mensen kan beïnvloeden. Door depressie kun je dagelijkse werkzaamheden nauwelijks of niet uitvoeren. Maar kan iedereen depressie krijgen.   Wie kan een depressie krijgen?
  5 Antwoorden
  Vanessa answered 1 jaar ago

  Depressie is een geestelijke stoornis die iedereen kan treffen, ongeacht leeftijd, ras of geslacht. Het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, en het komt vaak in families voor. De symptomen kunnen van persoon tot persoon verschillen, maar de meeste mensen ervaren lange perioden van verdriet, hopeloosheid en waardeloosheid. Sommige mensen ervaren ook lichamelijke symptomen zoals hoofdpijn, vermoeidheid of veranderingen in eetlust of gewicht.

  Elain answered 1 jaar ago

  Depressie is een van de meest voorkomende psychische stoornissen in de Verenigde Staten. Het treft ongeveer 7% van de volwassenen en 2-3% van de kinderen. Iedereen kan een depressie krijgen, maar sommige mensen hebben er meer kans op dan anderen.

  Caroline answered 1 jaar ago

  Depressie kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, ras of geslacht. Sommige groepen hebben echter meer kans op depressie dan andere.

  Mensen met een familiegeschiedenis van depressie hebben meer kans om de ziekte zelf te ontwikkelen. Bovendien hebben vrouwen twee keer zoveel kans op een depressie als mannen. En minderheden rapporteren vaker depressieve symptomen dan niet-minderheden. Ten slotte lopen mensen die in hun leven een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt ook een groter risico om een depressie te ontwikkelen.

  David answered 1 jaar ago

  Volgens de DSM-5 kan een zware depressieve stoornis voorkomen bij mensen van elke leeftijd, maar de diagnose wordt het meest gesteld bij jongvolwassenen en volwassenen. In feite is depressie een van de meest voorkomende psychische stoornissen in de Verenigde Staten.

  Iedereen kan een depressie krijgen, maar sommige groepen lopen meer risico dan andere.

  Adam answered 1 jaar ago

  Iedereen kan een depressie krijgen. Naar schatting krijgt elk jaar 1 op de 4 mensen te maken met een psychisch probleem. Depressie is een van de meest voorkomende geestelijke gezondheidsproblemen en kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd en levensstijl.