Wie heeft autisme ontdekt?

  0
  631
  Alle vragenCategorie: stoornisWie heeft autisme ontdekt?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Autisme is een stoornis dat al tientallen jaren voorkomt. Maar ik vroeg mij af; wie heeft autisme ontdekt? Wie heeft autisme ontdekt?
  4 Antwoorden
  Jack answered 2 jaar ago

  Leo Kanner ontdekte autisme in 1943. Hij was arts in het Johns Hopkins Hospital in Baltimore en publiceerde een artikel over 11 kinderen die een nieuwe vorm van psychiatrische ziekte vertoonden. De term "autisme" is afgeleid van het Griekse woord "autos", wat "zelf" betekent. Dr. Kanner vond dat deze kinderen zich terugtrokken in hun eigen wereld, volledig in zichzelf gekeerd.

  Loes answered 2 jaar ago

  Het werd voor het eerst beschreven in 1943 door Leo Kanner.

  Felicia answered 2 jaar ago

  Leo Kanner identificeerde autisme voor het eerst in 1943.

  Unice answered 2 jaar ago

  De geschiedenis van autisme is een beetje ingewikkeld, want de term "autisme" is in de loop der jaren voor heel wat verschillende dingen gebruikt. In 1943 gebruikte Dr. Leo Kanner van de Johns Hopkins Universiteit de term "autisme" voor het eerst om een aandoening te beschrijven die hij waarnam bij 11 kinderen die vreemd sociaal gedrag en communicatieproblemen vertoonden.

  Maar in 2013 werd in een studie, gepubliceerd in The Lancet, beweerd dat autisme al veel eerder was ontdekt - al in 1877, toen Jean-Martin Charcot, een Franse neuroloog, een geval beschreef van wat mogelijk autisme was bij een van zijn patiënten.