Wie geeft EMDR therapie?

  0
  546
  Alle vragenCategorie: therapieWie geeft EMDR therapie?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Wie geeft EMDR therapie?
  4 Antwoorden
  Latoya answered 2 jaar ago

  EMDR, of Eye Movement Desensitization and Reprocessing, therapie wordt gegeven door speciaal opgeleide therapeuten.

  EMDR-therapie is een vrij nieuwe benadering van psychotherapie die zeer effectief is gebleken bij de behandeling van een groot aantal problemen, waaronder PTSS, angst en depressie. De therapeut leidt de patiënt door een geleide visualisatie terwijl de patiënt zijn ogen heen en weer beweegt en de vingers van de therapeut volgt. Dit helpt om de herinneringen of gedachten die leed veroorzaken te verwerken.

  Hendry answered 2 jaar ago

  Sommige EMDR therapeuten zijn psychologen, psychiaters, maatschappelijk werkers en huwelijks- en gezinstherapeuten. Anderen kunnen gediplomeerde creatieve kunst therapeuten zijn of niet-gediplomeerde professionals in de geestelijke gezondheidszorg die een door EMDRIA goedgekeurd trainingsprogramma hebben gevolgd.

  Joey answered 2 jaar ago

  EMDR therapie is een vorm van psychotherapie die door Francine Shapiro in de jaren tachtig is ontwikkeld. Het is een relatief nieuwe behandeling, maar er zijn nu veel therapeuten die het aanbieden.

  Elain answered 2 jaar ago

  EMDR therapie wordt gegeven door therapeuten die getraind zijn in de EMDR therapie aanpak. Momenteel zijn er wereldwijd meer dan 20.000 therapeuten opgeleid in EMDR-therapie.