Welke school bezoekt een hoogsensitief kind?

  0
  825
  Alle vragenCategorie: stoornisWelke school bezoekt een hoogsensitief kind?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Hoogsensitieve kinderen zijn gevoelig voor prikkels van buitenaf. Vooral voor kinderen kan dit op school heel uitdagen zijn. Zulke kinderen moeten daarom een school zoeken dat afgestemd is op hun.   Welke school bezoekt een hoogsensitief kind?
  3 Antwoorden
  Latifah answered 1 jaar ago

  Een hoogsensitief kind kan naar een gewone school gaan, of het kan een speciale school nodig hebben die meer begrip heeft voor zijn behoeften.

  Een gewone school kan overweldigend zijn voor een hooggevoelig kind, omdat het te veel prikkels ervaart van de mensen en de omgeving om hem heen. In dat geval kan het kind het beste naar een speciale school gaan, die zijn behoeften begrijpt en hem de ondersteuning kan bieden die hij nodig heeft.

  Sommige scholen hebben programma's speciaal voor hooggevoelige kinderen, terwijl andere scholen leraren hebben die zijn opgeleid om dit soort kinderen te begrijpen en ermee te werken. Het hangt waarschijnlijk van de individuele situatie af wat voor het kind de beste optie is.

  Unice answered 1 jaar ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de beste school voor een hooggevoelig kind hangt af van de behoeften en voorkeuren van het individuele kind. Sommige scholen zijn beter geschikt voor hooggevoelige kinderen dan andere, en sommige ouders voelen zich misschien meer op hun gemak als ze hun hooggevoelige kind thuisonderwijs geven. Enkele belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een school voor een hooggevoelig kind zijn het lesprogramma, de omgeving en de sociale sfeer.

  Mees answered 1 jaar ago

  Een hooggevoelig kind kan naar een begaafden- en talentenschool, een Montessorischool of een vrijeschool gaan. Het kind kan ook thuis les krijgen of naar een particuliere school gaan die gespecialiseerd is in de behoeften van hooggevoelige kinderen.