Welke medicatie bij dysthyme stoornis gebruiken?

  0
  703
  Alle vragenCategorie: stoornisWelke medicatie bij dysthyme stoornis gebruiken?
  gast Staf asked 12 maanden ago
  Dysthymie is een stemmingsstoornis dat vaak heel lang duurt. Mensen met een dysthyme stoornis voelen zich vaak meerdere dagen somber.
    Welke medicatie bij dysthyme stoornis gebruiken?
  2 Antwoorden
  Lucas answered 12 maanden ago

  Er zijn een paar verschillende medicijnen die gebruikt kunnen worden om dysthymische stoornis te behandelen. Tot de meest voorkomende behoren antidepressiva zoals selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI's) en serotonine-norepinefrineheropnameremmers (SNRI's), en antipsychotica. In sommige gevallen kunnen ook stemmingsstabilisatoren worden voorgeschreven. Het is belangrijk dat u samen met een arts uitzoekt welke medicatie voor u geschikt is, want iedereen reageert anders op verschillende medicijnen.

  Felicia answered 12 maanden ago

  Er zijn een paar verschillende soorten medicatie die gebruikt kunnen worden om dysthymische stoornis te behandelen. Sommige mensen hebben baat bij antidepressiva, zoals selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI's) of serotonine- en noradrenalineheropnameremmers (SNRI's). Anderen kunnen stemmingsstabilisatoren nodig hebben, zoals lithium of anti-epileptica. Voor sommige mensen kan psychotherapie ook nuttig zijn.