Welke medicatie bij dysthyme stoornis gebruiken?

  0
  1020
  Alle vragenCategorie: stoornisWelke medicatie bij dysthyme stoornis gebruiken?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Dysthymie is een stemmingsstoornis dat vaak heel lang duurt. Mensen met een dysthyme stoornis voelen zich vaak meerdere dagen somber.
    Welke medicatie bij dysthyme stoornis gebruiken?
  2 Antwoorden
  Lucas answered 1 jaar ago

  Er zijn een paar verschillende medicijnen die gebruikt kunnen worden om dysthymische stoornis te behandelen. Tot de meest voorkomende behoren antidepressiva zoals selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI's) en serotonine-norepinefrineheropnameremmers (SNRI's), en antipsychotica. In sommige gevallen kunnen ook stemmingsstabilisatoren worden voorgeschreven. Het is belangrijk dat u samen met een arts uitzoekt welke medicatie voor u geschikt is, want iedereen reageert anders op verschillende medicijnen.

  Felicia answered 1 jaar ago

  Er zijn een paar verschillende soorten medicatie die gebruikt kunnen worden om dysthymische stoornis te behandelen. Sommige mensen hebben baat bij antidepressiva, zoals selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI's) of serotonine- en noradrenalineheropnameremmers (SNRI's). Anderen kunnen stemmingsstabilisatoren nodig hebben, zoals lithium of anti-epileptica. Voor sommige mensen kan psychotherapie ook nuttig zijn.