Welke depressie heb ik?

  0
  486
  Alle vragenCategorie: stoornisWelke depressie heb ik?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Een depressie is een aandoening dat invloed heeft op je stemming en op die manier je gevoelens kan raken. Er zijn verschillende soorten depressie die bestaan.   Welke depressie heb ik?
  5 Antwoorden
  Felicia answered 1 jaar ago

  Het kan moeilijk zijn om het verschil te zien tussen normaal verdriet en klinische depressie. De beste manier om te bepalen of u misschien klinisch depressief bent, is door een screeningtest voor geestelijke gezondheid te doen, zoals de PHQ-9.

  Deze quiz vraagt u hoe u zich de laatste tijd voelt en geeft u een score waarmee u kunt bepalen of u professionele hulp moet zoeken. Vergeet niet dat het altijd het beste is om met uw arts te praten als u niet zeker weet wat er aan de hand is of als uw symptomen erger worden.

  Sam answered 1 jaar ago

  Er zijn verschillende soorten depressie, en het kan moeilijk zijn een diagnose te stellen zonder eerst met een geestelijk verzorger te spreken. Enkele veel voorkomende symptomen van depressie zijn echter dat men zich meestal verdrietig of hopeloos voelt, zich waardeloos of schuldig voelt, veranderingen in eetlust of slaapgewoonten heeft, moeite heeft zich te concentreren of beslissingen te nemen, en aan zelfmoord denkt.

  Als u langer dan twee weken achtereen last hebt van deze symptomen en ze beïnvloeden uw vermogen om normaal te functioneren in uw dagelijks leven, dan is het mogelijk dat u een depressie hebt en moet u hulp zoeken bij een psychiater.

  Tamieke answered 1 jaar ago

  Het is moeilijk om het zeker te weten, maar het klinkt alsof u dysthymie heeft. Dysthymie is een chronische, lichte vorm van depressie die jaren aanhoudt. Het kan mild of ernstig zijn, en het kan het moeilijk maken om alledaagse dingen te doen, zoals naar het werk gaan of voor uw kinderen zorgen.

  Als u denkt dat u dysthymie heeft, ga dan naar uw arts. Hij of zij kan tests doen om het zeker te weten en om uit te zoeken wat de oorzaak is van uw depressie. Als u eenmaal weet wat voor soort depressie u hebt, kunt u beginnen met de behandeling die u nodig hebt.

  Delores answered 1 jaar ago

  U kunt het beste een psychiater raadplegen om te bepalen welk type depressie u hebt. De meest voorkomende vormen van depressie zijn de depressieve stoornis, de persistente depressieve stoornis en de bipolaire stoornis.

  De depressieve stoornis wordt gekenmerkt door een neerslachtige stemming gedurende het grootste deel van de dag, verminderde belangstelling voor of plezier in activiteiten, aanzienlijk gewichtsverlies of -toename, slapeloosheid of hypersomnie, psychomotorische agitatie of vertraging, vermoeidheid of verlies van energie, gevoelens van waardeloosheid of buitensporige schuld, verminderd vermogen om na te denken of zich te concentreren, en terugkerende gedachten aan dood of zelfmoord.

  Daan answered 1 jaar ago

  Als u niet zeker weet welk type depressie u hebt, kunt u het beste een psychiater raadplegen. Er zijn veel verschillende soorten depressie, die elk hun eigen specifieke behandeling vereisen.

  Depressie kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder genetica, biologie, keuzes in levensstijl en chemische onevenwichtigheden in de hersenen. Het kan zich op veel verschillende manieren voordoen, afhankelijk van de persoon die het doormaakt.

  Als u zich het grootste deel van de tijd neerslachtig voelt en geen interesse meer hebt in dingen die u vroeger leuk vond, als u zich hopeloos en hulpeloos voelt, of als u gedachten hebt over zelfmoord of zelfbeschadiging, dan is het waarschijnlijk dat u een klinische depressie hebt en moet u onmiddellijk hulp zoeken.