Welk psychologisch probleem heb ik?

  0
  589
  Alle vragenCategorie: PsycholoogWelk psychologisch probleem heb ik?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Er zijn verschillende psychologische problemen. Deze kun je herkennen aan bepaalde gedragskenmerken. Hoe kun je erachter komen welk psychologisch probleem je hebt. Welk psychologisch probleem heb ik?
  5 Antwoorden
  Hendrik answered 2 jaar ago

  De eerste stap is uit te zoeken wat voor soort psychologisch probleem u zou kunnen hebben. Er zijn veel verschillende classificaties van psychische stoornissen, en het kan moeilijk zijn om te bepalen in welke u zou kunnen passen. U kunt hier een goede lijst vinden van de verschillende soorten stoornissen:

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_psychological_disorders

  Als je eenmaal een algemeen idee hebt in welk type stoornis je symptomen passen, is de volgende stap om professionele hulp te zoeken. Een psycholoog of psychiater kan u helpen uw aandoening beter te begrijpen en een behandelplan te ontwikkelen dat voor u werkt.

  Jane answered 2 jaar ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat het probleem dat u kunt hebben afhangt van uw individuele psychologie en ervaringen. Enkele mogelijke psychologische problemen zijn echter angststoornissen, depressie, bipolaire stoornis, eetstoornissen of verslaving. Als u vreest dat u een psychologisch probleem hebt, is het belangrijk om met een psycholoog te spreken om een juiste diagnose te krijgen en een behandeling te ondergaan.

  Jonathan answered 2 jaar ago

  Het is onmogelijk een psychologisch probleem te diagnosticeren zonder de persoon te ontmoeten en een uitgebreide evaluatie uit te voeren. Hier zijn echter vijf brede categorie├źn van psychologische problemen die iemand zou kunnen ervaren:

  1) Stemmingsstoornissen - Deze categorie omvat stoornissen als depressie en bipolaire stoornis. Mensen met stemmingsstoornissen ervaren vaak extreme veranderingen in hun stemming, wat invloed kan hebben op hoe ze denken, voelen en zich gedragen.

  2) Angststoornissen - Deze categorie omvat stoornissen als paniekstoornis en sociale angststoornis. Mensen met angststoornissen ervaren vaak buitensporige angst of zorgen, wat kan leiden tot problemen in hun dagelijks leven.

  3) Persoonlijkheidsstoornissen - Deze categorie omvat stoornissen als Borderline Persoonlijkheidsstoornis en Narcistische Persoonlijkheidsstoornis.

  Hendry answered 2 jaar ago

  U kunt een probleem hebben als u merkt dat u herhaaldelijk bepaald gedrag vertoont of bepaalde gedachten ervaart, ook al wilt u dat niet en weet u dat ze schadelijk voor u zijn.

  Als u bijvoorbeeld niet kunt stoppen met eten ook al bent u zwaarlijvig en weet u dat het slecht is voor uw gezondheid, dan heeft u misschien een voedselverslaving. Of als je niet kunt stoppen met het dwangmatig checken van je telefoon, ook al voel je je daardoor overweldigd en afgeleid, dan heb je misschien een angststoornis.

  Het is belangrijk om professionele hulp te zoeken als je denkt dat je een psychologisch probleem hebt. Een geestelijk verzorger kan een diagnose stellen en je helpen met het beste behandelplan voor JOU.

  Thijs answered 2 jaar ago

  Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden zonder meer over u te weten. Maar enkele tekenen dat u een psychologisch probleem kunt hebben zijn als u last heeft van:

  -Overmatige angst of zorgen

  -Depressie of gevoelens van verdriet en leegte

  -Slapeloosheid of andere slaapproblemen

  -Rusteloosheid of prikkelbaarheid

  -Gebrek aan energie of motivatie

  Als u een van deze symptomen ervaart, is het belangrijk om met een geestelijk verzorger te praten. Die kan u helpen bepalen wat de onderliggende oorzaak kan zijn en hoe u die het beste kunt behandelen.