Welk medicijn bij slaapproblemen gebruiken?

  0
  585
  Alle vragenCategorie: SlaapproblemenWelk medicijn bij slaapproblemen gebruiken?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Mensen met slaapproblemen kunnen vaak moeilijk in slaap vallen of blijven doorslapen. Voor slaapproblemen zijn er wel medicijnen, maar welke moet je gebruiken. Welk medicijn bij slaapproblemen gebruiken?
  4 Antwoorden
  Loes answered 2 jaar ago

  Als het slaapprobleem te wijten is aan angst of stress, dan kan een benzodiazepine zoals Valium of Klonopin helpen.

  Als het slaapprobleem te wijten is aan pijn, dan kan een opioïde zoals hydrocodon of oxycodon helpen.

  Als het slaapprobleem te wijten is aan moeite met inslapen (slapeloosheid), dan kan een kalmerend-hypnotisch middel zoals Ambien, Lunesta, Sonata of Restoril helpen.

  Sam answered 2 jaar ago

  Er zijn veel verschillende soorten slaapmedicatie, en welke voor u het beste is, hangt af van de onderliggende oorzaak van uw slaapproblemen. Als u moeilijk in slaap valt, kan een medicijn als zolpidem (Ambien) of eszopiclone (Lunesta) helpen. Als u echter vaak 's nachts wakker wordt of moeite hebt om in slaap te blijven, kan een medicijn als ramelteon (Rozerem) of trazodon (Desyrel) een betere optie zijn. Overleg altijd met uw arts om de beste medicatie voor u te vinden.

  Felicia answered 2 jaar ago

  Medicijnen zijn niet de oplossing voor slaapproblemen. Ze bieden misschien tijdelijke verlichting, maar pakken de onderliggende problemen die de slaapproblemen veroorzaken niet aan.

  Er zijn een aantal zaken die slaapproblemen kunnen veroorzaken, zoals stress, angst, depressie, hormonale onbalans en chronische pijn. De eerste stap is dus uit te zoeken wat de oorzaak is van de slaapproblemen en die problemen aan te pakken.

  Enkele dingen die de slaap kunnen verbeteren zijn yoga of meditatie, dagboeken, aromatherapie, minder cafeïne en alcohol, en ervoor zorgen dat uw slaapkamer donker en stil is. Indien nodig kunt u ook naar een therapeut of counselor gaan die u kan helpen de factoren die uw slaapproblemen veroorzaken aan te pakken.

  Caroline answered 2 jaar ago

  Als de slaapproblemen worden veroorzaakt door angst, dan kan een benzodiazepine zoals clonazepam (Klonopin) of alprazolam (Xanax) helpen.

  Als de slaapproblemen worden veroorzaakt door chronische pijn, dan kan een pijnstiller zoals tramadol (Ultram) of hydrocodon/acetaminophen (Vicodin) helpen.

  Als de slaapproblemen worden veroorzaakt door het rusteloze been syndroom, dan kan een dopaminerg geneesmiddel zoals pramipexole (Mirapex) of ropinirole (Requip) helpen.