Welk DNA is geschikt voor identificatie?

  0
  764
  Alle vragenCategorie: DNAWelk DNA is geschikt voor identificatie?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Met DNA kun je achter de informatie van een persoon komen. Ook is DNA geschikt voor identificatie. Welk DNA is geschikt voor identificatie?
  2 Antwoorden
  Max answered 2 jaar ago

  Alle DNA is geschikt voor identificatie. Het DNA dat voor identificatiedoeleinden wordt gebruikt, is meestal het mitochondriaal DNA (mtDNA) of het Y-chromosoom-DNA (Y-DNA). Deze DNA-types worden gebruikt omdat ze onveranderd van generatie op generatie worden doorgegeven, met uitzondering van zeldzame mutaties.

  Jack answered 2 jaar ago

  Er zijn veel verschillende DNA-identificatietests die kunnen worden uitgevoerd, en het soort DNA-test dat het meest geschikt is voor een bepaalde situatie zal afhangen van de specifieke vraag die moet worden beantwoord. Als u bijvoorbeeld een persoon wilt identificeren aan de hand van een DNA-monster dat op de plaats van een misdrijf is achtergelaten, dan is een test die een uniek profiel van die persoon kan opleveren, het meest geschikt. Anderzijds, als u wilt bepalen of twee individuen aan elkaar verwant zijn (bv. broers en zussen of ouder-kind), dan is een test die kijkt naar gedeelde genetische markers meer geschikt.