Wat zijn symptomen van nefrotisch syndroom?

  0
  453
  Alle vragenCategorie: syndromenWat zijn symptomen van nefrotisch syndroom?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Bij het nefrotisch systeem werken de nierfilters niet meer goed. Tijdens het urineren komen er teveel eiwitten uit de urine. Hoe kun je dit syndroom herkennen.       Wat zijn symptomen van nefrotisch syndroom?
  5 Antwoorden
  Mees answered 1 jaar ago

  Het nefrotisch syndroom is een aandoening die leidt tot verlies van eiwitten via de urine. Hierdoor houdt het lichaam vocht vast, wat leidt tot zwelling (oedeem) in de weefsels.

  Veel voorkomende symptomen van het nefrotisch syndroom zijn zwelling, vooral rond de ogen en in de benen; gewichtstoename door het vasthouden van vocht; hoge bloeddruk; en een afname van het aantal rode bloedcellen, wat bloedarmoede kan veroorzaken. Andere symptomen zijn vermoeidheid, misselijkheid, braken en pijn op de borst. De meest voorkomende oorzaak van het nefrotisch syndroom is schade aan de nieren door diabetes of hoge bloeddruk.

  Rachel answered 1 jaar ago

  Symptomen van het nefrotisch syndroom kunnen variëren, afhankelijk van de ernst van de ziekte en welke organen zijn aangetast.

  Wilma answered 1 jaar ago

  Het nefrotisch syndroom is een aandoening waarbij uw lichaam eiwitten verliest in de urine.

  Samantha answered 1 jaar ago

  De symptomen van het nefrotisch syndroom kunnen variëren afhankelijk van de onderliggende oorzaak, maar omvatten vaak zwelling (oedeem), vooral in het gezicht en rond de ogen, maar ook in de benen en voeten. U kunt ook merken dat uw huid er dun uitziet en gemakkelijk blauwe plekken krijgt. Andere symptomen zijn overmatige dorst en plassen, vermoeidheid, gebrek aan eetlust en pijn op de borst. Onbehandeld kan het nefrotisch syndroom leiden tot nierfalen. Ga naar uw arts als u een van deze symptomen heeft.

  Jolijn answered 1 jaar ago

  Het nefrotisch syndroom is een medische aandoening die optreedt wanneer de nieren beschadigd zijn en geen afvalstoffen uit het bloed kunnen filteren. Als gevolg daarvan lekt er eiwit uit de urine, wat zwelling in het lichaam veroorzaakt, vooral in het gezicht, de voeten en de handen.

  Andere veel voorkomende symptomen zijn: vermoeidheid, kortademigheid, slechte eetlust of gewichtsverlies, misselijkheid of braken, jeukende huid en hoge bloeddruk. Indien onbehandeld, kan het nefrotisch syndroom leiden tot ernstige complicaties zoals hartfalen, nierfalen en zelfs de dood.