Wat zijn ernstige psychiatrische aandoeningen?

  0
  552
  Alle vragenCategorie: aandoeningenWat zijn ernstige psychiatrische aandoeningen?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Veel mensen hebben last van psychiatrische aandoeningen, zoals ADHD of depressie. Zo een stoornis kan het dagelijks leven van een persoon in de war schoppen. Maar wat zijn deze aandoeningen precies. Wat zijn ernstige psychiatrische aandoeningen?
  5 Antwoorden
  Joey answered 2 jaar ago

  Ernstige psychiatrische stoornissen zijn geestelijke aandoeningen die ernstige beperkingen in het sociaal of beroepsmatig functioneren en/of langdurige invaliditeit veroorzaken. Enkele van de meest voorkomende ernstige psychiatrische stoornissen zijn schizofrenie, bipolaire stoornis, depressieve stoornis en obsessieve compulsieve stoornis.

  Shannon answered 2 jaar ago

  Ernstige psychiatrische stoornissen zijn stoornissen die iemands vermogen om te denken, te voelen en/of zich te gedragen op een manier die sociaal en beroepsmatig normaal is, aanzienlijk aantasten.

  Enkele van de meest voorkomende ernstige psychiatrische stoornissen zijn: zware depressie, bipolaire stoornis, schizofrenie, obsessieve compulsieve stoornis (OCD) en posttraumatische stressstoornis (PTSS). Hoewel er nog vele andere zijn, komen deze vijf het meest voor in klinische settings.

  Rachel answered 2 jaar ago

  Ernstige psychiatrische stoornissen zijn aandoeningen die aanzienlijke beperkingen veroorzaken in het sociaal of beroepsmatig functioneren en/of ernstig leed. Enkele van de meest voorkomende ernstige psychiatrische stoornissen zijn major depressive disorder, bipolaire stoornis, schizofrenie en obsessieve-compulsieve stoornis.

  Evelien answered 1 jaar ago

  Ernstige psychiatrische stoornissen zijn stoornissen die het leven van een persoon aanzienlijk beïnvloeden, met als gevolg aanzienlijke onrust of beperkingen in het sociale, beroepsmatige of andere belangrijke gebieden van het functioneren.

  Enkele van de meest voorkomende ernstige psychiatrische stoornissen zijn major depressive disorder, bipolaire stoornis, schizofrenie en obsessieve-compulsieve stoornis. Deze stoornissen kunnen extreem invaliderend zijn, waardoor het voor mensen moeilijk wordt om dagelijkse activiteiten uit te voeren en met anderen om te gaan.

  Mensen die aan deze aandoeningen lijden hebben vaak behandeling nodig van een geestelijk verzorger om hun leven weer op de rails te krijgen. De behandeling kan bestaan uit medicatie, therapie of beide.

  Bert answered 1 jaar ago

  Ernstige psychiatrische stoornissen zijn geestelijke aandoeningen die aanzienlijke beperkingen veroorzaken in iemands vermogen om te denken, te voelen en met anderen om te gaan. Ze kunnen leiden tot problemen thuis, op het werk of op school, en kunnen iemands levenskwaliteit sterk verminderen.

  Enkele van de meer voorkomende ernstige psychiatrische stoornissen zijn schizofrenie, bipolaire stoornis, depressieve stoornis en obsessieve compulsieve stoornis. Er zijn echter veel andere, minder vaak voorkomende stoornissen die ook heel ernstig kunnen zijn.