Wat kun je doen bij een persoonlijkheidsstoornis?

  0
  600
  Alle vragenCategorie: stoornisWat kun je doen bij een persoonlijkheidsstoornis?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Iemand met een persoonlijkheidsstoornis heeft bepaalde eigenschappen die heel sterk aanwezig zijn. Maar wat kun je doen als jij/ iemand die je kent last heeft van deze stoornis. Wat kun je doen bij een persoonlijkheidsstoornis?
  3 Antwoorden
  Famke answered 2 jaar ago

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag. De beste manier om daar achter te komen is een gesprek met een geestelijk verzorger die u kan helpen uw diagnose te begrijpen en de beste manieren om met uw symptomen om te gaan.

  Persoonlijkheidsstoornissen worden gekenmerkt door disfunctionele patronen van denken, voelen en handelen. Sommige mensen met persoonlijkheidsstoornissen kunnen merken dat hun aandoening hun vermogen om een baan te houden of gezonde relaties te onderhouden beperkt. Anderen kunnen hun aandoening onder controle houden met therapie en medicijnen.

  Er is geen goede of verkeerde manier om met een persoonlijkheidsstoornis om te gaan - het is belangrijk dat u een aanpak vindt die voor u werkt. Als u het moeilijk vindt om ermee om te gaan, aarzel dan niet om hulp te zoeken.

  Adam answered 2 jaar ago

  Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat de gevolgen van een persoonlijkheidsstoornis van persoon tot persoon sterk kunnen verschillen. Enkele mogelijke manieren om met een persoonlijkheidsstoornis om te gaan zijn echter therapie, medicatie en veranderingen in levensstijl. Het is belangrijk om samen te werken met een professional die u kan helpen uw stoornis te beheersen en uw levenskwaliteit te verbeteren.

  Bert answered 2 jaar ago

  Er is niet één "goed" antwoord op deze vraag, omdat mensen met persoonlijkheidsstoornissen een breed scala aan dingen kunnen doen, afhankelijk van de specifieke stoornis die ze hebben. Enkele algemene dingen die mensen met persoonlijkheidsstoornissen kunnen doen zijn:

  • impulsief en roekeloos gedrag vertonen
  • moeite hebben hun emoties te reguleren en zich emotioneel instabiel gedragen
  • problemen hebben met relaties als gevolg van egocentrisme of moeite om zich in te leven in anderen
  • niet in staat zijn om voor langere tijd een stabiele baan of relatie te onderhouden
  • als gevolg van hun stoornis aanzienlijke problemen of beperkingen in hun functioneren ondervinden.