Wat is Raynaud’s ziekte?

  0
  541
  Alle vragenCategorie: syndromenWat is Raynaud’s ziekte?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Onlangs heb ik een artikel gelezen over Raynaud's ziekte. Niet alle informatie was helemaal duidelijk voor mij. Kan iemand mij uitleggen wat Raynaud's ziekte is?
  4 Antwoorden
  Luuk answered 2 jaar ago

  De ziekte van Raynaud is een zeldzame aandoening waarbij sommige delen van uw lichaam, zoals uw vingers en tenen, gevoelloos en koel aanvoelen als reactie op koude temperaturen of stress. Dit komt doordat de slagaders in deze gebieden zich vernauwen (vernauwen). Als de bloedstroom afneemt, kunt u pijn, tintelingen of een branderig gevoel krijgen. In ernstige gevallen kan de huid op deze plaatsen erg bleek of blauw worden.

  Famke answered 2 jaar ago

  De ziekte van Raynaud is een vaataandoening waardoor sommige delen van uw lichaam gevoelloos en koel aanvoelen. Dit is vaak het gevolg van een verminderde bloedtoevoer naar dat gebied. Het kan worden veroorzaakt door blootstelling aan koud weer of stress, en het komt ook voor bij mensen met andere medische aandoeningen zoals sclerodermie, lupus en diabetes.

  Het belangrijkste symptoom van de ziekte van Raynaud is een verandering in de kleur van de huid. De huid kan eerst bleek, dan blauw en ten slotte rood worden. De vingers en tenen zijn meestal het meest aangetast. Mensen met de ziekte van Raynaud hebben vaak periodes waarin ze meer symptomen hebben (flares) en periodes waarin ze minder symptomen hebben (remissies).

  Priscilla answered 2 jaar ago

  De ziekte van Raynaud is een aandoening waarbij sommige delen van uw lichaam, zoals uw vingers en tenen, gevoelloos en koel aanvoelen. Dit komt doordat de kleine bloedvaten in die gebieden nauwer worden dan normaal. Wanneer dit gebeurt, stroomt er minder bloed naar het gebied.

  De ziekte van Raynaud is genoemd naar Dr. Maurice Raynaud, die de ziekte voor het eerst beschreef in 1862. De ziekte wordt ook wel het fenomeen van Raynaud of gewoon Raynaud genoemd.

  Max answered 2 jaar ago

  De ziekte van Raynaud is een aandoening waarbij sommige delen van uw lichaam gevoelloos en koel aanvoelen. Deze gebieden kunnen van kleur veranderen en worden vaak wit of blauw.

  De ziekte van Raynaud wordt veroorzaakt door een probleem met de bloedvaten in dat gebied. Het kan komen door een infectie, medicijnen die u gebruikt, problemen met uw zenuwen of een probleem met de bloedvaten zelf.