Wat is posttraumatische stressstoornis?

  0
  396
  Alle vragenCategorie: stoornisWat is posttraumatische stressstoornis?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Posttraumatische stressstoornis of PTSS is een psychische aandoening die kan ontstaan na het meemaken van schokkende, traumatische ervaringen. Wat is posttraumatische stressstoornis?
  3 Antwoorden
  Jozua answered 1 jaar ago

  Posttraumatische stressstoornis (PTSS) is een psychische aandoening die kan optreden nadat iemand een traumatische gebeurtenis heeft meegemaakt of daarvan getuige is geweest, zoals een natuurramp, auto-ongeluk, verkrachting of aanranding.

  Mensen met PTSS kunnen zich na de gebeurtenis bang, angstig of overweldigd voelen. Ze kunnen nachtmerries of flashbacks van het trauma hebben. Ze kunnen mensen of plaatsen vermijden die hen aan de gebeurtenis herinneren. En ze kunnen zich gevoelloos, afgesloten en prikkelbaar voelen. PTSS kan het moeilijk maken om alledaagse activiteiten uit te voeren, zoals naar het werk of naar school gaan.

  Latoya answered 1 jaar ago

  Posttraumatische stressstoornis (PTSS) is een psychische aandoening die kan optreden nadat je een traumatische gebeurtenis hebt meegemaakt. Een traumatische gebeurtenis is iets dat u fysiek of emotioneel pijn doet.

  PTSS kan flashbacks, nachtmerries en indringende gedachten over de gebeurtenis veroorzaken. Het kan ook problemen veroorzaken met de stemming, het geheugen en de slaap. PTSS kan het moeilijk maken om uw dagelijks leven te leiden.

  Shannon answered 1 jaar ago

  Posttraumatische stressstoornis (PTSS) is een psychiatrische stoornis die kan voorkomen bij mensen die een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt of daarvan getuige zijn geweest, zoals een natuurramp, ernstig ongeval, terroristisch incident, oorlog of gewelddadige aanval.

  Mensen met PTSS herbeleven de traumatische gebeurtenis vaak in nachtmerries en flashbacks, en kunnen gevoelens van isolatie, prikkelbaarheid en schuld ervaren. Ze kunnen zich ook moeilijk concentreren of slapen. De symptomen van PTSS kunnen zo ernstig en hardnekkig zijn dat ze het dagelijks leven van de betrokkene aanzienlijk belemmeren.