Wat is orthomanuele therapie?

  0
  672
  Alle vragenCategorie: therapieWat is orthomanuele therapie?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Heb je vaak last van pijn in je nek of je rug? Dan kun je gebruik maken van orthomanuele therapie. Het doel van orthomanuele therapie is om de gewrichten beter te laten functioneren. Wat is orthomanuele therapie?
  5 Antwoorden
  Priscilla answered 2 jaar ago

  Orthomanuele therapie is een vorm van manuele therapie die zich richt op de behandeling van aandoeningen van het bewegingsapparaat. Het maakt gebruik van een combinatie van manuele technieken, zoals massage, mobilisatie en manipulatie, om de mobiliteit en functie te helpen verbeteren.

  Orthomanuele therapie wordt vaak gebruikt om aandoeningen als nekpijn, rugpijn en gewrichtspijn te behandelen. Het kan ook worden gebruikt om het bewegingsbereik van gewrichten te verbeteren en spierstijfheid te verminderen.

  Sebastiaan answered 2 jaar ago

  Orthomanuele therapie is een manuele behandelingstechniek die gebruik maakt van een combinatie van het losmaken van weke delen, myofasciale losmaking en gewrichtsmobilisatie om verschillende aandoeningen van het bewegingsapparaat te behandelen. Orthomanuele therapie wordt vaak gebruikt om aandoeningen als nekpijn, lage rugpijn en schouderpijn te behandelen.

  Daan answered 2 jaar ago

  Orthomanuele therapie is een vorm van manuele therapie die een combinatie van gewrichtsmobilisatie en manipulatie gebruikt om problemen met het bewegingsapparaat te behandelen. Het wordt vaak gebruikt om aandoeningen als nekpijn, rugpijn en hoofdpijn te behandelen. Orthomanuele therapie wordt ook gebruikt om het bewegingsbereik en de mobiliteit te verbeteren.

  Jonathan answered 2 jaar ago

  Orthomanuele therapie is een praktische benadering van chiropractische zorg waarbij zachte manuele manipulaties worden gebruikt om de functie en uitlijning van de gewrichten van het lichaam te herstellen. Het wordt vaak gebruikt om problemen als rugpijn, nekpijn en hoofdpijn te behandelen.

  Orthomanuele therapie is gebaseerd op de theorie dat verkeerde uitlijningen of "subluxaties" van de wervels de normale werking van het zenuwstelsel kunnen verstoren. Door de juiste uitlijning en beweging van de aangetaste gewrichten te herstellen, kan orthomanuele therapie de pijn verlichten en de zenuwfunctie verbeteren.

  Shyanne answered 2 jaar ago

  Orthomanuele therapie is een vorm van manuele therapie die gebruik maakt van een combinatie van zachte mobilisatie- en stretchtechnieken om de mobiliteit van de gewrichten te verbeteren en de pijn te verminderen. Het wordt vaak gebruikt om aandoeningen als artritis, carpaal tunnel syndroom en frozen shoulder te behandelen. Orthomanuele therapie kan worden uitgevoerd door een fysiotherapeut of chiropractor.