Wat is nefrotisch syndroom?

  0
  475
  Alle vragenCategorie: syndromenWat is nefrotisch syndroom?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Bij het nefrotisch syndroom werken de nierfilters niet goed meer.   Wat is nefrotisch syndroom?
  4 Antwoorden
  Felicia answered 2 jaar ago

  Het nefrotisch syndroom is een nieraandoening waarbij de nieren eiwitten in de urine lekken. Hierdoor kunnen uw voeten, enkels en benen opzwellen. U kunt ook een hoog cholesterolgehalte en een laag albuminegehalte in het bloed hebben. Nefrotisch syndroom is een ernstige aandoening die behandeling vereist.

  Boaz answered 2 jaar ago

  Het nefrotisch syndroom is een nieraandoening waarbij uw lichaam te veel eiwitten in uw urine uitscheidt. Het nefrotisch syndroom kan ook zwelling in uw benen, buik en gezicht veroorzaken.

  Er zijn verschillende typen nefrotisch syndroom, maar het meest voorkomende type wordt veroorzaakt door een probleem met de nieren dat glomerulonefritis wordt genoemd. Bij glomerulonefritis raken de kleine filters in de nieren, glomeruli genaamd, beschadigd. Hierdoor kan eiwit uit het bloed ontsnappen en in de urine terechtkomen. Andere oorzaken van het nefrotisch syndroom zijn infectie, diabetes, lupus en kanker.

  Vanessa answered 2 jaar ago

  Het nefrotisch syndroom is een aandoening waarbij de nieren onvoldoende eiwitten via de urine afvoeren. Dit kan leiden tot zwelling in de benen, de buik en het gezicht, eiwit in het bloed en een laag albuminegehalte in het bloed. Het nefrotisch syndroom kan worden veroorzaakt door een aantal ziekten, waaronder diabetes, lupus en multipel myeloom. De behandeling richt zich op het verlichten van de symptomen en kan bestaan uit medicijnen om de zwelling en proteïnurie te verminderen, veranderingen in de voeding en dialyse of niertransplantatie als de nieren volledig falen.

  Het nefrotisch syndroom is een ernstige aandoening die behandeling vereist. Onbehandeld kan het leiden tot nierfalen (het onvermogen van de nieren om afvalstoffen uit het bloed te verwijderen) en zelfs tot de dood.

  Hendry answered 2 jaar ago

  Het nefrotisch syndroom is een groep aandoeningen waarbij uw lichaam grote hoeveelheden eiwitten lekt in de urine. Dit kan leiden tot zwelling (oedeem), vooral in uw voeten en benen, en een afname van het aantal rode bloedcellen (bloedarmoede). U kunt ook een hoog cholesterolgehalte en een hoge bloeddruk hebben. Het nefrotisch syndroom kan worden veroorzaakt door vele ziekten, waaronder diabetes, lupus en kanker. De behandeling bestaat meestal uit medicijnen die het immuunsysteem onderdrukken, de bloeddruk onder controle houden en het cholesterolgehalte verlagen. In sommige gevallen is dialyse of een niertransplantatie nodig.