Wat is mindfulness therapie?

  0
  351
  Alle vragenCategorie: MeditatieWat is mindfulness therapie?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Tijdens mindfulness concentreer je je op het nu. Veel mensen vinden rust en kalmte als ze doen aan mindfulness. Ook mindfulness therapie bestaat. Maar wat houdt dit in.   Wat is mindfulness therapie?
  2 Antwoorden
  Mercedes answered 1 jaar ago

  Mindfulnesstherapie is een vorm van therapie die zich richt op het vergroten van het bewustzijn en de acceptatie van ervaringen van het huidige moment. Het kan worden gebruikt voor de behandeling van een reeks psychische aandoeningen, waaronder angst en depressie.

  Mindfulnesstherapie leert mensen hun aandacht te richten op het huidige moment, zonder oordeel. Hierdoor worden ze zich meer bewust van hun gedachten en gevoelens, en kunnen ze die accepteren zonder negatief te reageren. Na verloop van tijd kan dit mensen helpen minder reactief te worden in stressvolle situaties, en hun emoties beter te beheersen.

  Francis answered 1 jaar ago

  Mindfulnesstherapie is een vorm van cognitieve gedragstherapie die mensen aanmoedigt om zich te concentreren op het huidige moment en zich bewust te zijn van hun gedachten en gevoelens. Het kan worden gebruikt om mensen te helpen met stress, angst, depressie en andere psychische aandoeningen.

  Mindfulnesstherapie is gebaseerd op het idee dat onze gedachten en emoties voortdurend veranderen, en dat we ze kunnen leren begrijpen en beheersen als we er goed op letten. Door ons te concentreren op het huidige moment, kunnen we voorkomen dat we ons laten meeslepen door negatieve gedachten of emoties. Dit kan ons helpen onze geestelijke gezondheidsproblemen effectiever te beheersen.