Wat is geestelijke gezondheid?

  0
  492
  Alle vragenCategorie: Mentale gezondheidWat is geestelijke gezondheid?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Naast onze fysieke gezondheid hebben we ook onze geestelijke gezondheid. Het is belangrijk dat we beiden in balans houden. Wat is geestelijke gezondheid?
  2 Antwoorden
  Chantal answered 2 jaar ago

  Geestelijke gezondheid kan worden gedefinieerd als een staat van welzijn waarin elk individu zijn of haar eigen potentieel realiseert, kan omgaan met de normale spanningen van het leven, productief en vruchtbaar kan werken, en in staat is een bijdrage te leveren aan haar of zijn gemeenschap.

  Jozua answered 2 jaar ago

  Geestelijke gezondheid is niet één enkele entiteit, maar veeleer een spectrum van verschillende aandoeningen die de stemming, het denken en het gedrag van een persoon beïnvloeden. Het kan worden omschreven als een staat van welzijn waarin elk individu zijn of haar eigen potentieel realiseert, kan omgaan met de gebruikelijke spanningen van het leven, productief en vruchtbaar kan werken, en in staat is een bijdrage te leveren aan haar of zijn gemeenschap.

  Geestelijke gezondheid is niet alleen de afwezigheid van geestesziekten. Het is belangrijk te onthouden dat geestelijke gezondheid veranderlijk is en voortdurend verandert; zij kan worden beïnvloed door levenservaringen, stressfactoren, relaties, genetica en meer.