Wat is depressie?

  0
  533
  Alle vragenCategorie: stoornisWat is depressie?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Depressie is een aandoening dat veel voorkomt. Maar kan iemand mij uitleggen wat depressie precies is. Wat is depressie?
  3 Antwoorden
  Mercedes answered 2 jaar ago

  Depressie is een complexe geestelijke stoornis die een grote verscheidenheid aan emotionele en lichamelijke problemen kan veroorzaken. Ze wordt gekenmerkt door gevoelens van droefheid, leegte of hopeloosheid die minstens twee weken aanhouden. Andere veel voorkomende symptomen zijn vermoeidheid, veranderde eetlust, concentratieproblemen, te veel of te weinig slapen, prikkelbaarheid en zelfmoordgedachten.

  Depressie kan worden veroorzaakt door een aantal factoren zoals genetica, hersenchemie, traumatische levensgebeurtenissen, medicijnen en middelenmisbruik. Het is ook een van de meest voorkomende psychische aandoeningen in de VS, waar jaarlijks meer dan 17 miljoen Amerikanen aan lijden. Gelukkig is depressie goed te behandelen met verschillende therapieën, zoals medicatie, therapie en veranderingen in levensstijl.

  Jozua answered 2 jaar ago

  Depressie is een geestelijke stoornis die wordt gekenmerkt door een aanhoudend laag humeur en een verlies van interesse in normaal plezierige activiteiten. Het beïnvloedt uw manier van denken, voelen en gedrag en kan leiden tot verschillende emotionele en fysieke problemen. U kunt moeite hebben met normale dagelijkse activiteiten, zoals eten, slapen of werken.

  Klaas answered 2 jaar ago

  Depressie is een stemmingsstoornis die wordt gekenmerkt door aanhoudende droefheid en een verlies van belangstelling voor activiteiten die u ooit leuk vond, en die ten minste twee weken aanhoudt.

  Mensen met een depressie ervaren vaak een breed scala aan symptomen, waaronder weinig energie, vermoeidheid, verminderde eetlust en gewichtsverlies, slaapproblemen, gevoelens van waardeloosheid of schuld, moeite met denken of concentreren, en gedachten aan zelfmoord.