Wat is carpaal tunnel syndroom?

  0
  585
  Alle vragenCategorie: syndromenWat is carpaal tunnel syndroom?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Bij carpaal tunnel syndroom kun je pijn voelen in je arm, het meest in je pols. Dit kan komen doordat een van de armzenuwen bekneld is geraakt? Wat is carpaal tunnel syndroom?      
  5 Antwoorden
  Hendry answered 2 jaar ago

  Het carpaal tunnel syndroom is een medische aandoening die het gevolg is van compressie van de mediane zenuw wanneer deze door de carpale tunnel loopt. Deze beknelling kan pijn, tintelingen of gevoelloosheid in de hand en pols veroorzaken.

  Jozua answered 2 jaar ago

  Het carpaal tunnel syndroom is een aandoening die gevoelloosheid, tintelingen en pijn in de hand en arm kan veroorzaken. Het wordt veroorzaakt door druk op de nervus medianus, die van de onderarm naar de hand loopt. Deze druk kan worden veroorzaakt door een aantal zaken, waaronder repetitieve bewegingen (zoals typen), overgewicht, zwangerschap en artritis.

  Het carpaal tunnel syndroom kan meestal worden behandeld met een combinatie van veranderingen in levensstijl (zoals afvallen indien nodig) en medicatie. In sommige gevallen kan ook een operatie nodig zijn om de druk op de zenuw te verlichten.

  Lies answered 2 jaar ago

  Het carpaal tunnel syndroom is een medische aandoening die wordt veroorzaakt door druk op de mediane zenuw die door de carpale tunnel in de pols loopt. Deze druk kan gevoelloosheid, tintelingen, zwakte of pijn in de hand en arm veroorzaken.

  De carpale tunnel is een nauwe doorgang aan de palmzijde van de pols. De mediane zenuw en verschillende pezen lopen door deze tunnel naar uw hand en vingers. Als een van deze weefsels gezwollen of ontstoken raakt, kunnen ze druk uitoefenen op de nervus medianus. Deze druk kan leiden tot pijn of gevoelloosheid in uw hand en arm.

  Chantal answered 2 jaar ago

  Het carpaal tunnel syndroom is een medische aandoening die gevoelloosheid, tintelingen en pijn in de hand en arm kan veroorzaken. Het wordt veroorzaakt door compressie van de mediane zenuw die door de carpale tunnel loopt, een nauwe doorgang in de pols.

  De meest voorkomende symptomen zijn gevoelloosheid of tintelingen in de duim, wijsvinger, middelvinger en de helft van de ringvinger. De symptomen beginnen vaak geleidelijk en worden na verloop van tijd erger. In ernstige gevallen kan het carpaal tunnel syndroom leiden tot spierzwakte, gevoelsveranderingen of zelfs verlamming van een deel van de hand.

  Jolijn answered 2 jaar ago

  ^

  Carpaal tunnel syndroom is een medische aandoening die het gevolg is van compressie van de mediane zenuw wanneer deze door de carpale tunnel in de pols loopt. De nervus medianus levert gevoel aan het grootste deel van de hand, en zwakte in de handen en vingers. Het carpaal tunnel syndroom wordt geassocieerd met activiteiten die repetitief gebruik van de handen en polsen vereisen, zoals typen, naaien en timmeren. Het komt ook vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.