Wat is bipolair aardrijkskunde?

  0
  424
  Alle vragenCategorie: stoornisWat is bipolair aardrijkskunde?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Ik heb onlangs een artikel gelezen over bipolair aardrijkskunde. Maar ik ben er niet helemaal uit gekomen, kan iemand mij vertellen wat dit inhoudt.   Wat is bipolair aardrijkskunde?
  2 Antwoorden
  James answered 1 jaar ago

  Van bipolaire geografie is sprake wanneer een bepaalde regio schommelt tussen twee dramatisch verschillende economische omstandigheden, vaak binnen een korte periode.

  Zo kan een regio het ene jaar bloeien met veel banen en economische groei, terwijl dezelfde regio het volgende jaar kampt met hoge werkloosheid en economische achteruitgang. Deze volatiliteit kan veel pijn veroorzaken voor de mensen die in deze regio's wonen, omdat ze nooit weten wanneer hun economie een wending zal nemen.

  Boaz answered 1 jaar ago

  Bipolaire geografie is een term die wordt gebruikt om de manier te beschrijven waarop mensen met een bipolaire stoornis de neiging hebben om in bepaalde geografische gebieden samen te komen. Mensen met een bipolaire stoornis lijken zich aangetrokken te voelen tot gebieden waar er een grote populatie is van anderen die hun aandoening delen. Dit kan zijn omdat ze zich in deze gebieden meer begrepen en gesteund voelen, of het kan te wijten zijn aan een andere onbekende factor.

  Er is enig anekdotisch bewijs dat het klimaat ook een rol kan spelen bij het aantrekken van mensen met een bipolaire stoornis naar bepaalde gebieden. Er is gesuggereerd dat een warmer klimaat bevorderlijker is voor stemmingswisselingen, en dat mensen met een bipolaire stoornis bij warm weer meer kans hebben op manie. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat deze bewering ondersteunt.