Wat houdt psychiatrie in?

  0
  412
  Alle vragenCategorie: PsychiaterWat houdt psychiatrie in?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Psychologie en psychiatrie hebben beiden te maken de behandeling van psychische (mentale) klachten.   Wat houdt psychiatrie in?
  2 Antwoorden
  Evie answered 1 jaar ago

  Psychiatrie is de studie en behandeling van geestelijke stoornissen. Het is een medisch specialisme dat zich bezighoudt met de diagnose, behandeling en preventie van geestelijke ziekten. Psychiaters zijn artsen die hun studie geneeskunde hebben afgerond en vervolgens een psychiatrische opleiding hebben gevolgd. Zij zijn bevoegd om medicijnen voor te schrijven en therapie te geven.

  Jochem answered 1 jaar ago

  Psychiatrie is de tak van de geneeskunde die zich bezighoudt met de diagnose, behandeling en preventie van geestelijke stoornissen. Het omvat een breed scala aan stoornissen, van angst tot schizofrenie. Psychiaters zijn artsen die een medische opleiding hebben gevolgd en zich vervolgens hebben gespecialiseerd in de psychiatrie. Zij kunnen ook een gespecialiseerde opleiding volgen op gebieden als kinderpsychiatrie of ouderenpsychiatrie.

  Psychiaters gebruiken een reeks behandelingen om mensen met geestelijke stoornissen te helpen, waaronder medicatie, psychotherapie en elektroconvulsietherapie (ECT). ECT is een behandeling waarbij een elektrische stroom door de hersenen wordt gestuurd om een aanval te veroorzaken. Het wordt voornamelijk gebruikt voor ernstige gevallen van depressie die niet hebben gereageerd op andere behandelingen.