Wat houdt dementie in?

  0
  470
  Alle vragenCategorie: DementieWat houdt dementie in?
  gast Staf asked 2 jaar ago
  Dementie komt heel vaak voor bij oudere mensen. Ze zijn vaak verward, vergeten snel en ook hun gedrag kan hierdoor veranderen. Echter is dementie een verzamelnaam van verschillende symptomen. Wat houdt dementie in?
  2 Antwoorden
  Noah answered 2 jaar ago

  Dementie is een term die wordt gebruikt om een groep symptomen te beschrijven die worden veroorzaakt door veranderingen in de manier waarop de hersenen werken. Deze veranderingen kunnen het vermogen van een persoon om te denken, te herinneren, te communiceren en dagelijkse activiteiten uit te voeren verstoren.

  Dementie treft mensen van alle leeftijden, maar komt het meest voor bij oudere volwassenen. Naar schatting hebben 47 miljoen mensen in de wereld dementie. Dat aantal zal naar verwachting toenemen tot meer dan 131 miljoen in 2050.

  Hans answered 2 jaar ago

  Dementie is een overkoepelende term die wordt gebruikt om een breed scala aan symptomen te beschrijven die samenhangen met een achteruitgang in cognitief functioneren. De meest voorkomende vroege symptomen van dementie zijn problemen met het geheugen, gevolgd door problemen met taal, redeneren en oordelen. Dementie kan de levenskwaliteit van zowel de persoon met de aandoening als zijn naasten aanzienlijk verminderen.

  Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want dementie kan zich op veel verschillende manieren uiten. Enkele van de meest voorkomende symptomen van dementie zijn echter: moeite met het herinneren van recente gebeurtenissen of gesprekken; moeite met het oplossen van problemen of plannen; verwarring over tijd of plaats; veranderingen in stemming of gedrag; verminderd bewustzijn of concentratie; en moeite met het uitvoeren van dagelijkse taken.