Wat doet een psychiater?

  0
  428
  Alle vragenCategorie: PsychiaterWat doet een psychiater?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Een psychiater is een arts dat zich heeft gespecialiseerd in geestesziekten. Een psychiater is dus een medisch specialist.   Wat doet een psychiater?
  2 Antwoorden
  Thijs answered 1 jaar ago

  Een psychiater is een arts die gespecialiseerd is in de diagnose en behandeling van geestelijke ziekten. Ze kunnen ook counseling of therapie geven aan patiënten. Psychiaters kunnen medicijnen voorschrijven om patiënten te helpen met hun geestelijke gezondheidstoestand.

  Tom answered 1 jaar ago

  Psychiatrie is de tak van de geneeskunde die zich bezighoudt met de diagnose, behandeling en preventie van geestelijke stoornissen. Psychiaters zijn artsen die vier jaar geneeskunde hebben gestudeerd, één jaar stage hebben gelopen in de algemene geneeskunde en drie jaar stage hebben gelopen in de psychiatrie. Ze hebben ook een vergunning om medicijnen voor te schrijven.

  psychiaters kunnen een aantal dingen doen om iemand met een geestelijke ziekte te helpen, waaronder: het voorschrijven van medicijnen, het geven van psychotherapie, het geven van voorlichting en steun aan families en verzorgers, het verlenen van noodhulp en het doen van onderzoek naar geestelijke gezondheidsproblemen.