Wat betekent vasculaire?

  0
  527
  Alle vragenCategorie: aandoeningenWat betekent vasculaire?
  gast Staf asked 1 jaar ago
  Onlangs heb ik een bericht gelezen over vasculaire dementie. Kan iemand mij uitleggen wat vascualire betekent.   Wat betekent vasculaire?
  5 Antwoorden
  Hans answered 1 jaar ago

  Vasculair betekent te maken hebben met bloedvaten. De term wordt meestal gebruikt in verband met het hart en de bloedsomloop. Een vaatchirurg is bijvoorbeeld iemand die gespecialiseerd is in operaties aan het hart en de bloedvaten.

  Tom answered 1 jaar ago

  Het betekent te maken hebben met bloedvaten. Vaatziekten zijn ziekten die de bloedvaten aantasten, zoals atherosclerose (aderverkalking), hoge bloeddruk en vaatziekten.

  Jozua answered 1 jaar ago

  Vasculair verwijst naar bloedvaten. De term wordt vaak gebruikt bij het bespreken van ziekten of aandoeningen die de bloedvaten aantasten, zoals hypertensie (hoge bloeddruk), atherosclerose (ophoping van plaque in de slagaders) en coronaire hartziekte.

  Boaz answered 1 jaar ago

  Vasculair betekent "met betrekking tot de bloedvaten" Vaatziekten zijn dus ziekten die de gezondheid van uw bloedvaten aantasten. Enkele veel voorkomende vaatziekten zijn atherosclerose (verstopte slagaders), hartaanval, beroerte en veneuze trombo-embolie (stolsels in de aderen).

  Jelisa answered 1 jaar ago

  De slagaders, aders en haarvaten die het bloed door het lichaam verdelen.